USD: EUR:
... в Запорожье
Метінвест передав 100-е модульне укриття на Бахмутський напрямок

Метінвест передав 100-е модульне укриття на Бахмутський напрямок

Від початку війни компанія Метінвест активно долучилася до боротьби України з агресором, який розгорнув повномасштабне вторгнення в країну. Одним з найважливіших напрямків стало надання всебічної допомоги захисникам України в межах мілітарної ініціативи «Сталевий фронт» Ріната Ахметова.

Серед найзатребуванішої для оборонців допомоги – безпекові модулі, які дозволяють оперативно облаштувати мобільні укриття на передових позиціях. Збірні конструкції діаметром 2 метри та довжною у 6 метрів доопрацювали за радянським зразком українські військові за допомоги інженерів-металургів Метінвесту, повідомляє ZPRZ.CITY.

Тисячі українських захисників випробували мобільне укриття у польових умовах і підтверджують: за правильної установки  на півтора метри під землю модульна капсула витримує обстріли мінометними снарядами до 152 мм.

Географія розміщення мобільних капсули широка: вони надійно бережуть життя бійців у Авдіївці, Покровську, на Запоріжжі та Житомирщині, біля Бахмуту. У ці дні Метінвест передав 100-е за рахунком укриття українським оборонцям.

«Захисники України боронять наші міста та українців цілодобово, без спочину несуть варту  на бойових позиціях. Компанія Метінвест системно надає допомогу ЗСУ, аби підтримати бойовий дух воїнів та волю до боротьби. З початку повномасштабної агресії росії Метінвест відвантажив 100-е мобільне укриття, яке слугуватиме надійним захистом та тимчасовим місцем перепочинку нашим воїнам на Донецькому напрямку. Безпековий модуль берегтиме життя захисників під Бахмутом. Ми віримо у перемогу України і робимо для цього усе можливе», – зазначає Операційний директор Метінвесту Олександр Мироненко.

Військовослужбовці відзначають, що така допомога вкрай важлива і допомагає підтримувати бойовий дух у українських відчайдушних захисників.

«Висловлюємо велику вдячність компанії Метінвест за поліпшення умов особового складу, який виконує службові бойові завдання щодо відсічі збройної агресії російської федерації. Слава Україні!», – говорить військовослужбовець ЗСУ.

Від виробництва металу для укриттів до відвантаження готового безпекого модуля – усе це відбувається на підприємствах Метінвесту. Надійні безпекові споруди виробляють тут же з хвилястої сталі товщиною від 2 мм.

Виробничий процес включає у себе три ключові етапи. На першому відбувається заготівка елементів конструкції: хвилястий лист вальцюють аби надати йому радіальну форму – це робить конструкцію більш жорсткою. Цей етап неможливо уявити без професійних дій вальцювальників, котельщиків, кранових машиністів та газорізчиків. 

Коли деталі майбутнього надійного укриття підготовано, його як лего збирають у єдину споруду збірники металоконструкцій, кранові машиністи та електрогазозварювальники. Укриття отримує свою форму, але остаточного вигляду йому надає третя фінальна фаза робіт – фарбування. Чистильщики металу готують конструкцію для малярів, які за допомогою краскопульту наносять шар фарби маскувального кольору. Так, під землею, де врешті-решт служитимуть ці «капсули життя» їх колір не має значення, однак поки вони транспортуватимуться і будуть встановлюватися – ще один захід із забезпечення непомітності і безпеки на завадить.

На виробництво одного укриття необхідно майже 2 тонни сталі Метінвесту. Отже 100 укриттів – це майже 200 тонн надійної сталеві, яка перетворюється на справжню броню під землею.

«Кропітка та така необхідна робота над одним укриттям триває 165 людиногодин. «Це укриття варто кожної хвилини, витраченої на його виробництво, бо саме цей безпековий модуль береже на «нулі» життя наших воїнів, які боряться за Україну відважно та самовіддано», – переконаний Олександр Мироненко.

Укриття обладнано польовою піччю, яка дає змогу зігрітися, розігріти їжу та висушити одяг. У мобільній капсулі можуть одночасно розміситися шість бійців. В укритті передбачено повітряні комунікації та обладнано стелажі для зброї, є основний та резервний вихід на поверхню.

Усі 100 укриттів Метінвест передав оборонцям безкоштовно.

SCM, Фонд Ріната Ахметова та ФК «Шахтар» направили на допомогу країні та українцям 4,3 млрд грн


Читайте також:

Рінат Ахметов запускає проект «Серце Азовсталі» та виділяє 1 млрд грн захисникам Маріуполя

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!

0