USD: EUR:
... в Запорожье
Майже 1,2 млрд гривень за 70 днів – допомога Метінвесту Україні та українцям

Майже 1,2 млрд гривень за 70 днів – допомога Метінвесту Україні та українцям

Починаючи з 24 лютого, Група Метінвест багато в чому перебудувала свою роботу. За рішенням акціонерів Ріната Ахметова та Вадима Новинського, крім підтримки економічної стабільності України, компанія кинула всі сили на допомогу Україні та українцям.

За понад два місяці війни на проєкти допомоги нашій країні було спрямовано вже 1 млрд 176 млн гривень.

Гуманітарний фронт

Гуманітарна підтримка населення за сприяння Фондів Ріната Ахметова та Вадима Новинського за кількома ключовими напрямками стала роботою в режимі 24/7 для багатьох співробітників Групи Метінвест:

Разом із компанією ДТЕК (енергетичний бізнес SCM) Група Метінвест стала одним із засновників гуманітарного проєкту «Рятуємо життя», що реалізується в координації Фонду Ріната Ахметова.

Основним завданням гуманітарної ініціативи стала закупівля й доставлення гуманітарних вантажів, насамперед харчових продуктів, із Європи до України. За два місяці майже 30 тисяч осіб отримали допомогу. Завдяки благодійним внескам майже семи десятків компаній з усього світу до постраждалих районів було передано 1644 тонни продуктів, товарів першої потреби, засобів гігієни та медикаментів.

У тісному співробітництві з МОЗ було розгорнуто програму медичної допомоги в Запоріжжі, Кривому Розі, Кам’янському, Покровську та Авдіївці, яка поєднує закупівлю й передачу тисяч наборів медикаментів, а також придбання медичного обладнання для лікарень й амбулаторій. Також, попри військові дії, компанія передала 150 тонн кисню хворим на COVID-19.

Враховуючи географічне розташування, одним із найважливіших напрямів діяльності компанії стало облаштування бомбосховищ на всіх підприємствах у містах присутності (зокрема на маріупольських МК «Азовсталь» та ММК ім. Ілліча). Харчові продукти, освітлення, протигази, біотуалети, генератори, обігрівачі, установки для очищення води, спальні місця – компанія обладнала бомбосховища, розраховані на десятки тисяч людей усім необхідним для життя.

Допомога ЗСУ, ТРО, Національної поліції

Основні зусилля Група направила на допомогу ЗСУ, теробороні та Національній поліції:

100 000 бронежилетів буде передано для захисників України. Це дозволить закрити суттєву потребу всіх сил оборони України. Компанія купує за кордоном бронесталь, а також опанувала виробництво власної спецсталі. Потужності Метінвесту дозволяють виготовляти понад 20 тонн спецсталі для бронежилетів щотижня. Також компанія закупила за кордоном готові бронежилети.

Закуплено 1100 тепловізорів, понад 8100 касок, більш як 25 000 медичних турнікетів та аптечок, приблизно 20 дронів – це додаткова амуніція, яка потрібна захисникам України для ефективного ведення бойових дій.

Понад 110 одиниць автотранспорту від підприємств Метінвесту вже передано збройним силам для поліпшення мобільності ЗСУ, ТРО та Національної поліції.

Для захисту міст було виготовлено 60 000 протитанкових їжаків і понад 20 000 шипованих ланцюгів проти колісної техніки. Також компанія передала 20 тонн катанки для виробництва мобільних бастіонів та надала приблизно 3 000 тонн піску й щебеню, 2,4 тис. залізобетонних блоків та плит для облаштування блокпостів і захисту об’єктів соціальної інфраструктури.

Додатково ЗСУ та теробороні було поставлено комп’ютерну техніку, камуфляжні костюми, тисячі тонн пального.   

Допомога співробітникам

Працівники Групи Метінвест у перші дні війни зіткнулися з труднощами та позбавленнями, викликаними бойовими діями, особливо в Маріуполі та Авдіївці:

Найважливішим напрямком роботи компанії стала евакуація співробітників і їхніх сімей із зони бойових дій. У Запоріжжі відкрили Центр реабілітації та реінтеграції, де переселенці можуть отримати медичну та психологічну допомогу, а також знайти нове місце роботи або пройти перенавчання. Другий центр відкривається в Кам’янському. Загалом на підприємствах Метінвесту підготували понад 4000 вакансій для маріупольців й авдіївців.

У Запоріжжі, Кривому Розі, Кам’янському та Покровську облаштовано 6000 місць для тимчасового проживання працівників і їхніх сімей. Закуплені ліжка та постільні речі, пральні машини, холодильники, електроплити й інше обладнання, паливо для котелень. Також у компанії запущено корпоративну програму «Домівка для своїх», у межах якої співробітники можуть надати колегам-переселенцям тимчасове житло.

У всіх містах присутності, в яких не проводяться активні бойові дії, силами працівників було організовано пункти збирання гуманітарної допомоги. Волонтерами Метінвесту вже зібрано понад 85 000 кг одягу, взуття, предметів першої потреби тощо.

Група Метінвест не зупиняється у своїх зусиллях і далі робитиме все, що необхідно для досягнення Україною перемоги у війні проти російської агресії.


Читайте також:

Комбінат «Запоріжсталь» та Група Метінвест надає системну допомогу Збройним Силам України

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

0