USD: EUR:
... в Запорожье
Комбінат «Запоріжсталь» надасть фінансову допомогу для відновлення відділення обласної інфекційної лікарні після пожежі

Комбінат «Запоріжсталь» надасть фінансову допомогу для відновлення відділення обласної інфекційної лікарні після пожежі

Комбінат «Запоріжсталь» надасть фінансову допомогу для відновлення приміщення відділення обласної інфекційної лікарні, що постраждало від пожежі на першому поверсі медичного закладу.

Про це стало відомо від час спільного брифінгу голови Запорізької ОДА Олександра Старуха, генерального директора ПАТ «Запоріжсталь» Олександра Мироненка та голови обласної ради Олени Жук.

Усі фото — прес-служба Запорізької обласної ради

«Запорізька облдержадміністрація та обласна рада вирішує питання матеріальної надання допомоги сім’ям загиблих. Наразі прийнято рішення про відсторонення від роботи керівника медзакладу задля прозорості слідства. А також ми чекаємо на результати розслідування та інформацію щодо причин пожежі, – розповів голова Запорізької ОДА Олександр Старух. – Разом з тим, вже сьогодні ми маємо думати про завтрашній день, про те, як буде функціонувати лікарня далі. Нагадаю, це найбільший медичний заклад інфекційного профілю, в якому приймають не тільки хворих на COVID-19. У результаті пожежі та задимлення постраждало приміщення відділення – бокс площею 20 квадратних метрів. Пропозиція щодо допомоги у відновленні приміщення надійшла з боку соціально відповідального бізнесу – комбінату «Запоріжсталь». З їхньою допомогою наше головне завдання зараз – якнайшвидше повернути лікарню до роботи».

«Кажуть, що друг пізнається в біді. Сьогодні ми, як обласна влада, відчули це на собі. Керівництво комбінату «Запоріжсталь», розуміючи життєву важливість обласної інфекційної лікарні, одразу після трагедії запропонувало свою допомогу. Запорізька обласна рада, як власник цього медзакладу, була дуже приємно вражена оперативністю в наданні цієї пропозиції, – розповіла голова Запорізької облради Олена Жук, – Крім того, зараз комбінат докладає максимальних зусиль для завершення та здачі в експлуатацію нової кисневої станції. Ця робота продовдєуться. Така комплексна допомога соціально відповідального підприємства зараз вкрай важлива для регіону. Я дуже дякую «Запоріжсталі» за цю конструктивну позицію».

«Перш за все, я хотів би висловити співчуття родинам загибли. Це дуже тяжка трагедія, – зазначив генеральний директор «Запоріжсталі» Олександр Мироненко. – Розуміючи, наскільки ця лікарня важлива для міста та області Групою Метінвест та керівництвом комбінату було прийнято рішення про фінансову допомогу у відновленні ушкоджених у результаті цієї пожежі приміщень та інфраструктури. Також ми докладемо зусиль для того, щоб у максимально стислий термін завершити будівництво та ввести в експлуатацію нову кисневу станції. Це абсолютно нова система забезпечення киснем, яка забезпечуватиме всі потреби лікарні з другого по п’ятий поверх».

Як вже повідомляв «Перший Запорізький», соціальні інвестиції комбінату у зміцнення медичної бази найбільшого спеціалізованого медзакладу інфекційного профілю для боротьби з COVID-19 складають 6 мільйонів гривень.

«Ми надамо максимальну фінансову підтримку для відновлення приміщення лікарні, а також завершення будівництва кисневої станції, – повідомив генеральний директор «Запоріжсталі». – Будемо тісно співпрацювати з органами влади та контролюючими органами. Для того, щоб вони все перерірили та були впевнені, що роботи виконані якісно та відповідають усім нормам. Для нас, перш за все, це – якість, безпечність та швидкість виконання робіт».

0