USD: EUR:
... в Запорожье
«Коли Хортиця спить»: у Запоріжжі триває фестиваль світлин зимового острова, – ФОТО

«Коли Хортиця спить»: у Запоріжжі триває фестиваль світлин зимового острова, – ФОТО

У Запоріжжі триває фестиваль фотографій «Коли острів Хортиця спить», який оголосив Національний заповідник  «Хортиця».

«Зараз, поки Острів Хортиця у снігу – саме час збиратись сюди за крутими світлинами. До 31 березня ми збираємо авторські фотографії знакових туристичних локацій острова. У квітні за підсумками нашого фестивалю ми плануємо провести велику фотовиставку ваших світлин просто під відкритим небом, аби кожен мешканець чи гість міста зміг побачити красу туристичних місць острова Хортиця, навіть у зимовий період. Зробимо острів Хортиця відомим на весь світ разом!», – повідомили у заповіднику.

Фотознімки приймають на пошту n.z.khortytsya@gmail.com та у месенджер на офіційній сторінці заповідника у соціальній мережі.

Щотижня кращі світлини зимової Хортиці, які надсилають учасники конкурсу, публікують на сторінці заповідника у Facebook.

20 найбільш активних учасників фестивалю – отримають особливі подарунки від Національного заповідника – від речей з новим брендингом острова Хортиця до запрошень на ексклюзивні екскурсії.

Нагадаємо, останні роки Хортиця перебувала у занепаді. Все почало змінюватися у 2021-му, коли Хортиця стала одним з ключових об’єктів національної програми «Велике будівництво». Група Метінвест стала партнером змін на Хортиці і супроводжує проєкт від початку робіт, які виконуються згідно концепції перетворень.

Протягом минулого року в рамках державно-приватного проекту відродження Хортиця вже оновили такі знакові об’єкти, як громадський простір «Козацьке коло» та максимально доступний для всіх відвідувачів Пагорб Єдності, а також почали реставрацію музею історії запорозького козацтва, що зачинений вже сім років. У 2022-му заплановано розпочати реставрацію музею всередині.

Партнерство цим не обмежилося. Завдяки Групі Метінвест лише за декілька місяців на Хортиці з’явилися сучасні знакові об’єкти, що тепер відвідують тисячі людей: арт-об’єкт «Коло Єдності», лазерне шоу «Трансформації крізь історію» та імерсивна аудіовистава «Шлях».

Оновлені знакові об’єкти на Хортиці стали найулюбленішими  фотозонами серед містян та туристів.


Читайте також:

Сучасна  інфраструктура, нова айдентика та унікальні атракції: у 2021-му запорізька Хортиця отримала друге життя і стала туристичним магнітом України

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

0