USD: EUR:
... в Запорожье
«Коли Хортиця спить»: у Запоріжжі оголосили фестиваль фотографій острову взимку

«Коли Хортиця спить»: у Запоріжжі оголосили фестиваль фотографій острову взимку

У Запоріжжі Національний заповідник  «Хортиця» оголосив фестиваль фотографій «Коли острів Хортиця спить».

Про це повідомили на сторінці заповідника.

«Острів Хортиця – місце, де ти сильний. Місце, де ти сильний завжди. Незалежно від пори року. Але взимку та ранньої весни туристів на острові меншає, мовляв, «не сезон» і острів не такий гарний і яскравий. Та ми, співробітники Національного заповідника, впевнені:  острів Хортиця прекрасний у будь-яку пору року. І хочемо довести всім туристам зворотне. А зробити це пропонуємо разом з вами, наші прекрасні підписники. Саме тому ми оголошуємо фестиваль фотографій «Коли острів Хортиця спить», – розповіли на сторінці Хортиці у соціальній мережі.

«Від сьогодні і до 31 березня ми збираємо авторські світлини знакових туристичних локацій острова. Ці фотографії будемо викладати на офіційній сторінці заповідника у Facebook. У квітні за підсумками фестивалю ми плануємо провести велику фотовиставку ваших світлин просто під відкритим небом, аби кожен мешканець чи гість міста зміг побачити красу туристичних місць острова Хортиця, навіть у зимовий період, – розповів детальніше про конкурс директор заповідника Максим Остапенко. – Хортиця – це не лише літній відпочинок.  Як туристична локація, взимку острів також чудовий. Наприклад, цього року вперше запускаємо таку повноцінну зимову локацію – резиденцію Святого Миколая на оновленому «Козацькому колі».

20 найбільш активних учасників фестивалю – авторів кращих фото, отримають призи та заохочення – від речей з новим брендингом острова Хортиця до запрошень на ексклюзивні екскурсії.

Фотознімки приймають на пошту n.z.khortytsya@gmail.com та у месенджер на офіційній сторінці заповідника у соціальній мережі.

Як вже писав «Перший Запорізький», оновлені знакові об’єкти на Хортиці стали найулюбленішими  фотозонами серед містян та туристів.

Нагадаємо, останні роки Хортиця перебувала у занепаді. Все почало змінюватися у 2021-му, коли Хортиця стала одним з ключових об’єктів національної програми «Велике будівництво». Група Метінвест стала партнером змін на Хортиці і супроводжує проєкт від початку робіт, які виконуються згідно концепції перетворень.

Цьогоріч в рамках державно-приватного проекту відродження Хортиця вже оновлено такі знакові об’єкти, як громадський простір «Козацьке коло» та максимально доступний для всіх відвідувачів Пагорб Єдності, а також почали реставрацію музею історії запорозького козацтва, що зачинений вже сім років. Наступного року будуть оновлювати музей всередині.

Партнерство цим не обмежилося. Завдяки Групі Метінвест лише за декілька місяців на Хортиці з’явилися сучасні знакові об’єкти, що тепер відвідують тисячі людей: арт-об’єкт «Коло Єдності», лазерне шоу «Трансформації крізь історію» та імерсивна аудіовистава «Шлях». До речі, згаданий арт-об’єкт надихнув відомого українського художника на проведення фестивалю сучасного мистецтва.


Читайте також:

Сучасна  інфраструктура, нова айдентика та унікальні атракції: у 2021-му запорізька Хортиця отримала друге життя і стала туристичним магнітом України

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

0