USD: EUR:
... в Запорожье
Депутати обласної ради обговорили можливість передачі в комунальну власність 32 ПТЗ

Депутати обласної ради обговорили можливість передачі в комунальну власність 32 ПТЗ

Сьогодні, 9 листопада, в Запорізькій обласній раді відбулося засідання робочої групи з питань обговорення передачі з держвласності на баланс області професійно-технічних закладів.

У Запорізькому регіоні після реорганізації налічується 19 професійно-технічних закладів (далі — ПТЗ) в області і 13 ПТЗ в Запоріжжі. На утримання з бюджету області передбачено трохи більше 217 мільйонів гривень. Мережа професійно-технічної освіти області включає вищі професійні училища, центри професійно-технічної освіти та професійні ліцеї.

В першу чергу робоча група провела інспекцію в обласному центрі. Вже з кінця серпня чиновники і депутати облради стали проводити ревізію майнових комплексів в межах області. Всього було оглянуто понад 500 майнових комплексів.

— В ході обробки фактичної інформації та огляду майна, яке знаходиться на балансі професійно-технічних закладів, ми створили інформаційні довідкові матеріали із зазначенням площі закладів. З позитивного — керівники зберегли майно і частково провели реконструкцію будівель. З негативного — ні в одному з професійно-технічних закладів не оформлені належним чином документи на майно та земельні ділянки, — розповів начальник управління юридичного забезпечення діяльності ради виконавчого апарату обласної ради Єгор Мороз.
31

Неправильно оформлена документація може стати основною причиною відмови в передачі цілісних майнових комплексів в комунальну власність. При цьому юристи стверджують, що є дрібні зауваження, які можна усунути найближчим часом. Таким чином індивідуально можна починати процес передачі цих об’єктів.

В окремих випадках є правові колізії. Наприклад, Міносвіти пропонує об’єднати аграрний ліцей в Оріхівському районі з ліцеєм моди і стилю, який розміщується в Запоріжжі. Члени робочої групи не зовсім розуміють, як можна об’єднати абсолютно різні за профілем навчальні заклади.

— Ми констатували проблему з гуртожитками при ПТЗ. Здебільшого в гуртожитках проживають не стільки учні, а стільки люди, які не мають до ПТЗ взагалі ніякого відношення і договірні відносини з ними ніяк не оформлені, — прокоментував Єгор Мороз.

Депутати облради заявляють, що людей, які проживають в гуртожитках кілька років, виселити неможливо, але при цьому вони за законом не мають права на приватизацію майна

Після переходу ПТЗ у власність обласної ради, депутати будуть самостійно вибирати керівників закладів (після завершення контрактів з міністерством).


P.S. Сьогодні в Україні святкують День української мови та писемності. Сайт «Перший Запорізький» долучається до святкування та в цей день публікує всі новини державною мовою.

0