USD: EUR:
... в Запорожье
Російські загарбники відпустили з полону викраденого начальника пожежної частини окупованого Енергодару

Російські загарбники відпустили з полону викраденого начальника пожежної частини окупованого Енергодару

В окупованому Енергодарі Запорізької області рашистські загарбники випустили з полону начальника місцевої пожежної частини Віталія Трояна.

Про це повідомляють на проросійських ресурсах.

Як уже писав «Перший Запорізький», 19 травня в окупованому Енергодарі рашисти викрали начальника місцевого пожежно-рятувального загону Віталія Трояна. Наступного дня 20 травня пожежна частина вийшла на протест проти викрадення керівника. В результаті окупанти застосували силові методи до рятувальників та змусили їх розійтися. Донедавна Віталій Троян перебував у полоні окупантів.

Вчора проросійські телеграм-канали та російські ЗМІ опублікували відео із «зізнанням» Віталія Трояна. На кадрах ролика начальник пожежної частини, який майже місяць перебував у полоні загарбників, (очевидно, під тиском рашистів) «зізнався», що з початку війни співпрацював з місцевою територальною обороною, надавав їм місце для зустрічей на території пожежної частини та нібито допомагав приховувати. зброю. Крім того, він розповів, що передавав СБУ інформацію про пересування та особовий склад російських військовослужбовців.

Наприкінці відео Віталій Троян заявив про готовність співпрацювати з окупаційною владою Енергодару та російською федерацією. Очевидно, що таке рішення їм було прийнято під великим тиском окупантів під час місячного полону для збереження власного життя.

Найближчими днями начальник пожежно-рятувального загону вже розпочне роботу, йдеться у повідомленні.

Окупанти наразі не мають перспектив наступу на Запоріжжя – екс-командир «Азова»


Читайте також:

Нацгвардійці показали, як знищили ворожий склад боєприпасів разом із технікою, – ВІДЕО

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!

0