USD: EUR:
... в Запорожье
Російські окупанти розмістили у бомбосховищі Запорізької АЕС понад 600 мобілізованих і курсантів

Російські окупанти розмістили у бомбосховищі Запорізької АЕС понад 600 мобілізованих і курсантів

Російські окупанти разом з «Росатомом» продовжують перетворювати Запорізьку АЕС на військову базу.

Про це повідомляє ДП «НАЕК «Енергоатом».

На покрівлі енергоблоку №5 вони облаштували кулеметну позицію, а також розмістили блокпости біля всіх входів на естакади, через які персонал зі спецкорпусів потрапляє безпосередньо до енергоблоків.

Водночас на Запорізьку АЕС прибула нова партія військових – понад 600 мобілізованих і курсантів з рф. Їх розмістили у бомбосховищі заводу з нестандартного обладнання, де вони чекають перекидання на Донецьку ділянку фронту.

Крім того, рашисти продовжують зводити укріплення та будувати військові споруди навколо енергоблоків станції та її сухого сховища відпрацьованого ядерного палива. Такі дії росіян є категорично неприпустимими і порушують всі наявні норми ядерної та радіаційної безпеки. 

Як вже писав «Перший Запорізький», окупанти відмовили в доступі до сховища і українському персоналу, і присутнім на майданчику ЗАЕС представникам МАГАТЕ.

«Енергоатом» вчергове закликає світове співтовариство якнайшвидше сприяти виведенню російських військових із території ЗАЕС та Енергодара, демілітаризації станції та поверненню її під повний контроль України.

Нагадаємо, через брак персоналу окупанти не можуть запустити хоча б один енергоблок ЗАЕС, і обладнання станції через порушення режимів експлуатації, недотримання температурного режиму та зупин енергоблоків продовжує деградувати.

Працівники Запорізької АЕС відмовилися навчати персонал з російської федерації


Читайте також:

На Запорізьку атомну станцію окупанти привезли персонал з російської федерації: місцевим колаборантам зменшили зарплатню та скасували відпустки

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!

0