USD: EUR:
... в Запорожье
Російські окупанти ледь не вбили цивільного жителя Бердянска, який намагався виїхати з міста

Російські окупанти ледь не вбили цивільного жителя Бердянска, який намагався виїхати з міста

Під час евакуації на підконтрольну Україні територію Запорізької області російські загарбники ледь не вбили цивільного жителя Бердянська.

Цю історію розповіло видання Приморка.City.

Протягом першого місяця окупації чоловік займався волонтерською діяльністю: купляв і доставляв ліки тим, хто того потребував. 3 квітня він виїхав з Бердянська.

На одному з блокпостів дорогою до Василівки один з російських окупантів впізнав у чоловікові військовогослужбовця, який начебто вбив його друга на Донбасі у 2015 році.

«Він кричав: «Я поймал азовца». Я ж намагався пояснити, що не був на Донбасі в 15-му році, проте йому було байдуже. На мене вже звернув увагу ще один військовий, який підійшовши сказав: «Слава Україні». Я перепитав, ніби не почув, що він каже. Коли він повторив ці слова, я вирішив не піддаватися на провокації, сказав, що не буду відповідати. І вони потягли мене до якоїсь ями», – розповів чоловік. На те, як його окупанти забирають, з авто дивилися племінниця чоловіка та інші пасажири.

Коли опинився в цій ямі, то першим, що він побачив – вбиту людину в цивільному одязі.

Порятунком для бердянця стало те, що перед виїздом він не став чистити свій телефон і видаляти фото, відео, переписки, контакти.

«Вони сказали прощатися з життям. В моїй голові не було ніяких думок, і тут, ніби просвітлення чи янгол-охоронець – не знаю, але я згадав, що у мене в телефоні залишилися фото з 2015 року, коли я був за кордоном. Мій брат вже давно мешкає в Німеччині, і тоді я був у нього, – розповів Михайло. – Я звернувся до них: «Молодые люди, я в это время находился в Европе. Могу фотографии показать». Рашист, який називав мене азовцем, почав дратуватися. Я продовжував наполягати, казав, що там вказані дати. Зрозуміло, що в 15-му році я не знаходився там весь час, лише місяць, проте мені життєво необхідно було довести свою правоту. На ходу я почав вигадувати історію про те, що працюю в Європі вже тривалий час. Мене попросила сестра вивезти племінницю на підконтрольну територію, і після того я все одно повернуся».

Після довгої та ретельної перевірки телефона окупанти жителя Бердянська все ж відпустили. Йому вдалося дістатися Запоріжжя.

У Мелітополі рашисти мародерять магазини, влаштовують розбірки й вдаються до зґвалтувань


Читайте також:

Окупанти нещадно обстрілюють Запорізьку область: наслідки чергових атак, – ФОТО

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!

0