USD: EUR:
... в Запорожье
Російські окупанти захопили Запорізький залізорудний комбінат – існує загроза забруднення довкілля: офіційна позиція підприємства

Російські окупанти захопили Запорізький залізорудний комбінат – існує загроза забруднення довкілля: офіційна позиція підприємства

Російські окупанти, захопивши місто Дніпрорудне Василівського району, взяли під свій контроль Запорізький залізорудний комбінат. 

Про це в ефірі національного інформаційного марафону «Єдині новини» повідомив очільник Запорізької області Олександр Старух.

Окупанти незаконно потрапили на територію підприємства, перешкоджають керівництву комбінату в управлінні, а також проводять незаконні дії щодо майна ЗЗРК. Такі дії росіян можуть викликати серйозне забруднення довкілля.

За словами голови регіону, без відкачування води з шахт може відбутися зараження поверхневих вод та горизонтів залізною рудою. Також можливе забруднення підземних вод, з яких жителі області отримують воду.

За фактом втрати контролю над підприємством керівництво Запорізького залізорудного комбінату подало заяву до Служби безпеки України та правоохоронних органів. Про це повідомляється на офіційному сайті підприємства.

«Всі подальші дії окупантів, спрямовані на відновлення виробничого процесу комбінату, є неправомірними та можуть нести техногенні та екологічні ризики для регіону. Адміністрація ЗЗРК заявляє про неможливість гарантувати безпеку виробництва у цих умовах. Керівництво підприємства наголошує, що діяльність комбінату може здійснюватися виключно у правовому полі України та з дотриманням усіх вимог законодавства», – повідомила адміністрація Запорізького залізорудного комбінату.

Відомості про фізичних осіб, які співпрацюють з окупантами країни-агресора та надають їм допомогу у скоєнні протиправних дій стосовно підприємства та його власності, передані до Служби безпеки України та інших правоохоронних органів для реагування на факт захоплення підприємства та колабораціоністської діяльності відповідно до кримінального законодавства України.

Керівництво підприємства вимагає внести відомості про правопорушення щодо Запорізького залізорудного комбінату до ЄРДР та розпочати досудове розслідування. Адміністрація підприємства всебічно співпрацює з усіма правоохоронними органами, надаючи всі необхідні документи та роз’яснення в установленому законом порядку, –  зазначається на офіційному сайті Запорізького залізорудного комбінату.


Читайте також:

Нацгвардійці показали, як знищили ворожий склад боєприпасів разом із технікою, – ВІДЕО

Окупанти наразі не мають перспектив наступу на Запоріжжя – екс-командир «Азова»

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!

0