USD: EUR:
... в Запорожье
РФ може завдати ракетні удари по містам України, щоб спровокувати екологічні катастрофи

РФ може завдати ракетні удари по містам України, щоб спровокувати екологічні катастрофи

Після ракетних обстрілів енергетичної інфраструктури Російська Федерація навесні може почати обстріл транспортної інфраструктури, гідротехнічних та очисних споруд, провокуючи екологічні катастрофи.

Про це в інтерв’ю 24 каналу повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, відповідаючи на питання, куди росія може спрямувати свої ракети найближчим часом.

«Можуть усе що завгодно обстрілювати. У них є пріоритетні цілі – урядові будівлі, будівлі Збройних Сил і Міністерства оборони. Тобто, як вони там називають їх, «центри прийняття рішень». Також транспортна інфраструктура, гідротехнічні споруди, очисні споруди. Все, що може принести горе людям й екологічну катастрофу. Ну і, як бачимо по наслідках 9 березня, ворог не полишає спроб атакувати наш енергетичний сектор», – наголосив речник Повітряних сил ЗСУ.

За словами Юрія Ігната, урядові будівлі ворог може уражати не лише в столиці, а й в інших великих містах, таких як Харків, Миколаїв, тож громадянам варто дотримуватись рекомендацій з безпеки.

Речник також наголосив, що хоч виробництво в рф триває, основний стратегічний запас новітніх крилатих і балістичних ракет вичерпується. Зокрема, йдеться про зброю, що може летіти далеко й влучати у радіусі 10–20 метрів: Х-101, «Калібр», «Іскандер-М», «Кинджал».

У Запорізькій області росіяни обстріляли понад 20 населених пунктів: мирний житель села отримав поранення, – ФОТО


Читайте також:

Призначеному росіянами «директору» Запорізької АЕС повідомили про підозру в колабораціонізмі

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!

0