USD: EUR:
... в Запорожье
Зруйновані будинки, пошкоджена школа та знищена техніка рф: як на Запоріжжі виглядають села, які звільнили від окупантів, – ФОТОРЕПОРТАЖ

Зруйновані будинки, пошкоджена школа та знищена техніка рф: як на Запоріжжі виглядають села, які звільнили від окупантів, – ФОТОРЕПОРТАЖ

Силам оборони Запорізького краю вдалося звільнити від окупантів села Малинівку і Полтавку, що знаходяться під Гуляйполем. 

Фото звільнених сіл опублікували у Запорізькій окремій бригаді територіальної оборони.

Нагадаємо, минулого тижня українські захисники відбили у ворога вже друге друге село Малинівської територіальної громади. Спершу Малинівку, а тепер ще й Полтавку.

За інформацією Запорізької окремої бригади територіальної оборони, українські бійці знешкодили понад 80 одиниць живої сили ворога, кілька одиниць бронетехніки, захопили документи та зброю мотострілецького підрозділу російської федерації.

Як розповідають військові, після того, як територія повернулася до законної влади під прапором України, в села вже повертаються місцеві мешканці.

Приміром, Марина із сином Дмитром повернулась із Запоріжжя. У вікнах її будинку побите скло, але головне, що вона дома.

«Що вони накоїли! У що перетворили наше село! Ми так добре жили! Я народилася під час війни (у 1940 році) та вже думала, що і помру під час війни. Як таке могло статися, що росіяни та білоруси напали на Україну? Це нелюди!», – 82-річна Катерина Антонівна розчулилася до сліз, коли побачила поруч із своїм двором українського військовослужбовця.

Ворожі снаряди пошкодили школу в селі Малинівка. Один зі снарядів «Граду» застряг в стелі приміщення школи і не розірвався.

Як вже писав «Перший Запорізький», від час зачистки цього села було затримано двох російських солдатів, які ховалися у підвалі.

Разом з тим, два села Малинівської громади повністю окуповані ворожими військами – Любимівка и Новозлатополь.

Голова Малинівської громади Володимир Шиш повідомив, що через окупантів на території ОТГ назріває гуманітарна криза.

П’ять БТРів, «Град», танк та особовий склад: втрати окупантів у Запорізькій області за 29 березня


Читайте також:

Під Запоріжжям окупанти обстріляли село: поранено троє людей, серед яких підліток, – ФОТО

В Оріхові внаслідок нічного ворожого обстрілу зруйновано десятки будинків, – ФОТО

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

1

DIANA2022-12-04 20:56:40
SLAVA UKRAINI