USD: EUR:
... в Запорожье
Розгін Майдану: після шести років розшуку в Запоріжжя повернувся генерал Серба

Розгін Майдану: після шести років розшуку в Запоріжжя повернувся генерал Серба

Суддя вирішила обрати екс-начальнику Запорізького обласного управління МВС часів Януковича запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання строком на два місяці.

Про це повідомила на своїй сторінці в соцмережі адвокат Олена Ліса.

Вчора, 1 липня, в Запоріжжі повернувся обвинувачений за розгін Запорізького Майдану в січні 2014 року колишній керівник Запорізького обласного управління МВС України Володимир Серба, який перебував у розшуку з 2015 року. Він був одним з підозрюваних, а потім і обвинуваченим разом з А. Пеклушенко і В.Межейко.

Серба раптово з’явився на судовому засіданні в Жловтневом районному суді Запоріжжя. Його звинувачують у скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч.2.ст.28, ч.1 ст.294, ч.1 ст.365 КК України.

З’явився на судовому засіданні Серба не один, а в супроводі адвоката з міста Дніпро і в своє виправдання пояснив причини своєї неявки на судові засідання протягом 7,5 років тим, що він не переховувався за межами України, а просто не знав про кримінальні провадження стосовно нього. До того ж він раптово дізнався в березні 2020 про цей факт, але з’являтися в суд не бажає через острах підхопити короновірус. А адвокат не міг з’являтися в суд через свою хворобу.

«Не дивлячись на світову пандемію, сьогодні на судове засідання Серба В.І. прилетів з Туреччини і запевняв суд про те, що буде з’являтися на всі наступні засідання. Але жодного документа, підтверджуючи всі ці твердження, в суді не надав.

Цікаво, що на підтвердження своєї особистості, Серба В.І. надав свій закордонний паспорт, пояснивши суду, що українського в нього немає, він втрачений в Росії.

Як правило, така втрата українського паспорта може означати отримання російського громадянства. До речі, допомагати розганяти Запорізький Майдан їхали тітушки з Ростовської області », – пише Олена Лиса.

Адвокат зазначає, що незрозумілим залишилося питання – яким чином, обвинуваченого Сербу зняли з розшуку, і хто саме займався цим питанням. Але як відомо, з матеріалів кримінального провадження, протягом 5 років судді Орджонікідзевського районного суду Запоріжжя, справу розглядали за процедурою заочного засудження.

При цьому, прокурори прокуратури Запорізької області в судових засіданнях надавали процесуальні документи, що підтверджують перебування Серби В.І. у всеукраїнському та міжнародному розшуках.

Перед початком судового засідання, в місцевому відділенні поліції (Олександрівський ОП Дніпровського ОП ГУНП України в Запорізькій області) пояснили, що Серба В.І. не перебуває в одній базі осіб, розшукуваних, тому затримати особу, поліцейські не мають підстав.

«Зараз Серба готовий відстоювати своє чесне ім’я в українському суді.

Слідчий суддя Жовтневого районного суду Запоріжжя, Ю.Півоварова, вирішуючи питання про обрання запобіжного заходу Сербі В.І., відмовила прокуратурі у клопотанні про утримання його під вартою.

Постановою суду, Сербі В.І. було обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання строком на 2 місяця в 01.09.2021. У разі порушення умов особистого зобов’язання, в Серби В.І. суд може застосувати штраф від 463,50 грн до 3708,00 грн. », – розповіла Олена Лиса.

Нагадаємо, Хортицький суд Запоріжжя відправив на 5,5 років за ґрати 40-річного педофіла. Замой минулого року він запросив до себе додому малолітню хрещеницю, і користуючись її безпорадним станом, скоїв сексуальне насильство.

Читайте також:

Запоріжжя отримає 35 млн євро: на що підуть ці гроші

Зламаний ніс і струс мозку: подробиці побиття дівчини в запорізькому магазині, – ВІДЕО

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

0