USD: EUR:
... в Запорожье
Рашисти завдали 200 ударів по мирним містам та селам Запорізької області: зафіксовано 46 руйнувань житлових будинків, – ФОТО

Рашисти завдали 200 ударів по мирним містам та селам Запорізької області: зафіксовано 46 руйнувань житлових будинків, – ФОТО

У Запорізькій області за три доби окупанти завдали близько 200 ворожих ударів по території Пологівського та Василівського районів.

Про це повідомляє поліція Запорізької області.

Російські ійськові здійснили сім авіаційних ударів по Гуляйполю, Малинівці, Новоданилівці, Новодарівці, Щербаках, Ольгівському та Кам’янському. Також у Гуляйполі, Малинівці, Новоданилівці, Щербаках, Ольгівському та Кам’янському зафіксовані влучання з реактивних систем залпового вогню та артилерії. Від цих видів озброєння постраждали й інші населені пункти, у тому числі – Оріхів, Залізничне, Мала Токмачка, Варварівка, Новомиколаївка, Новоандріївка, Преображенка, Чарівне, Червоне, Темирівка, Полтавка, Білогір’я, Зелений Гай, Затишшя, Степове, Павлівка, Лук’янівське, Малі Щербаки.

Вогневих уражень зазнали житлові фонди Гуляйпільщини та Оріхівщини. Упродовж трьох діб працівники поліції задокументували 46 пошкоджень будинків і квартир. У більшості випадків у домівках побиті дахи, пошкоджені фасади будівель, дворова територія. У багатоповерхівках вибиті шибки, зруйновані балкони.

За всіма фактами воєнних злочинів поліцейські зібрали докази і передали матеріали до управління СБУ в Запорізькій області для відкриття кримінальних проваджень за статтею 438 (Порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Рашисти знову обстріляли Нікопольський район з околиць Запорізької АЕС, – ФОТО


Читайте також:

У Запорізькій області росіяни на окупованій території змушують людей відмовлятися від українського громадянства

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!

0