USD: EUR:
... в Запорожье
Радіолокаційна станція, яку розробили на запорізькому підприємстві, пройшла державні випробування

Радіолокаційна станція, яку розробили на запорізькому підприємстві, пройшла державні випробування

Перспективна розробка фахівців казенного підприємства «Науково-виробничий комплекс «Іскра», яке входить до складу Державного концерну «Укроборонпром», ‒ радіолокаційна станція 80К6КС1 – успішно пройшла державні випробування.

Випробування відбулися за програмою, затвердженою Міністерством оборони України, та тривали майже три місяці. За їхніми результатами станція підтвердила заявлені тактико-технічні характеристики. Комісія рекомендувала прийняти її на озброєння Збройними Силами України, а також організувати серійне виробництво цієї техніки, повідомила пресслужба «Укроборонпрому».

Унікальність 80К6КС1 полягає у побудові передавального пристрою на сучасних твердотільних модулях, використанні технологій цифрових антенних решіток, реалізації на новітній елементній базі спеціальних обчислювачів радіолокаційних сигналів, які працюють за розробленими на підприємстві високоефективними алгоритмами.

Основне призначення нової радіолокаційної станції – виявлення та супровід повітряних об’єктів у зоні огляду, вимірювання їхніх координат і швидкості.

Ця РЛС є продовженням лінійки радарів типу 76К6 і 80К6 та здатна ефективно діяти у складі зенітних ракетних комплексів, які є на озброєнні ЗСУ та низки іноземних компаній.


Читайте також:

Роботу мобільних бригад по контролю дотримання вимог карантину в Запоріжжі призупинили

Кран «Захарій» після ремонту повертається до Запоріжжя

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp 

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

0