USD: EUR:
... в Запорожье
Перевіряють татуювання та рвуть українські паспорти: окупанти посилили терор у Бердянську та Мелітополі

Перевіряють татуювання та рвуть українські паспорти: окупанти посилили терор у Бердянську та Мелітополі

Російська окупаційна влада посилила терор на тимчасово окупованих територіях, щоб прискорити темпи примусової паспортизації. У Бердянську на блокпостах військові РФ рвуть українські паспорти.

Про це повідомляє «Суспільне Запоріжжя» з посиланням на голову Бердянської міської військової адміністрації Вікторію Галицину.

Відомо про два випадки, коли російські військові зупиняли бердянців для перевірки документів, а потім рвали їхні українські паспорти, наказавши йти оформляти паспорт країни-агресора.

У тимчасово окупованому Мелітополі російські загарбники почали проводити поквартирний обхід та перевіряти людей на наявність російського паспорта. Як розповів в ефірі телемарафону міський голова Мелітополя Іван Федоров, окупанти заходять у квартиру та перевіряють, чи є у мешканців ворожі паспорти.

«Якщо ні, то кажуть, що прийдуть через деякий час знову і, якщо не буде ворожого паспорта, готуватимуть людей до депортації», — розповів Іван Федоров.

На сьогодні пересувається по тимчасово окупованими територіями Запорізької області можна за перепустками, які видають виключно за наявності паспорта РФ. Також за останні кілька днів майже у півтора раза збільшилась кількість блокпостів. Російські військові перевіряють не лише паспорт, а й телефон, можуть провести обшук та дивитися на татуювання.

Як раніше повідомляв «Перший Запорізький» російський диктатор Володимир Путін видав указ, згідно з яким українці, які не змінили громадянство та не взяли паспорт країни-агресора, стають іноземцями на тимчасово окупованих територіях. До 1 липня 2024 року людям треба отримати паспорт країни-агресора, щоб їх не депортували. Втім, примусово видворити людей можуть й раніше зазначено терміну.

Мобільні блокпости, спонтанні перевірки та заборона на в’їзд: окупанти посилили тиск на людей у Запорізькій області.


Читайте також:

Вибухівку, зброю та військову техніку окупанти продовжують розміщувати в енергоблоках Запорізької АЕС.

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!

0