USD: EUR:
... в Запорожье
«Просто соромно»: народна артистка України шокована зовнішнім виглядом площі Фестивальної, - ФОТО

«Просто соромно»: народна артистка України шокована зовнішнім виглядом площі Фестивальної, - ФОТО

Ольга Сумська вийшла в парк на пробіжку, і була шокована станом центральної площі міста, тому вона  звернулася до чиновників з проханням негайно зайнятися її реконструкцією.

Про це вона повідомила на своїй сторінці в соцмережі.

Народна артистка України Ольга Сумська приїхала на гастролі в Запоріжжі, де вона провела своє дитинство, і не залишилася байдужою до однієї з проблем міста – площа Фестивальна, яка знаходиться в жахливому стані.

– Центральна площа міста‼️ Але наскільки занедбаний парк! Куди ділись фонтани? Бруківка і старезні плити з часів СРСР і Брежнєва розбита, лежить хвилями, тож, тут мамі з возиком або на велосипеді чи на самокаті з дітками не поїздиш…Клумби не доглянуті, навіть і натяку на якісь квітники… Скамійки засмічені, хоч і виглядають непогано, як раритет (хіба що можна хоча б пофарбувати)…Одна радість-дерева! Чудові велетні дуби, клени і тополі радують серце! Але ж стан парку аж ніяк не радує самих мешканців Запоріжжя і цього мікрорайону!‼️Просто соромно, чесно кажучи, – написала Сумська.

Також вона звернулася до міської влади з проханням реконструювати площу, але зберегти дерева, які зараз її прикрашають.

Нагадаємо, глава Запорізької області Олександр Старух назвав кількість навчальних закладів, які зможуть працювати в разі посилення карантину. Головна умова – 80% педагогів і працівників установи повинні бути вакциновані. Станом на 15 вересня до роботи в «жовтій» зоні готові 10 установ освіти Бердянського району, 7 – Василівського, 42 – Запорізького, 71 – Мелітопольського, 27 – Пологівського.

Читайте також:

Після «Великої реставрації» музей історії козацтва у Запоріжжі на Хортиці стане туристичною перлиною України

14-річний підліток, якому стало раптово погано під час уроку в запорізькій школі, помер

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

4

Андрей2021-10-27 12:45:00
ЗАЧЕМ? ее реконструировать. Центр города, громадный и главное государственный шмат земли, который можно откусить почти за бесплатно и построить там комплекс многоэтажек или торгово - развлекательных центров. Всего то. А по документам, которые вам не покажут никогда, эту площадь ремонтировали неоднократно, и украли вагон денег на этом. Да и в будующем еще украдут)))))уркаина господа
Наталия2021-10-22 16:17:32
Огромное спасибо Ольге Сумской, что она подняла эту проблему. Я подписываюсь под всеми ее словами. Состояние площади Фестивальной и примыкающего парка в ужасающем состоянии! Стыд и позор! Центр и лицо города Запорожья. Рядом гостиница Интурист, гостиница Украина. И что видят гости города? Ужасающее наследие "совка"? Мы любим это место за роскошные деревья - ели, сосны, дубы, орехи, тополя и др. Этим деревьям больше 50 лет и много людей отдыхает в этом парке именно из-за этих роскошных деревьев. Неужели за столько лет нельзя было реконструировать этот парк, площадь и фонтаны? И не для "галочки", как это было сделано недавно с безвкусной аркой перед площадью и уложенным асфальтом в отдельных местах. чтобы "замылить глаза" к очередному празднику и списать огромную сумму денег на этот так называемый ремонт. Неужели нельзя объявить тендер среди профессионалов, чтобы центр города выглядел действительно по-европейски! Оля, спасибо вам большое за поднятую тему! Может власти города услышат все-таки мнение авторитетных и известных людей и начнут реконструкцию площади как можно быстрее с сохранением роскошных деревьев.
Горожанину2021-09-21 10:27:14
Ты дурной или депутат? Не ходят именно потому, что там некомфортно находится. Как только сделают норм парк люди потянутся.
Горожанин2021-09-20 19:59:45
Там никто не ходит. Зачем реконструировать?