USD: EUR:
... в Запорожье
Причиною трьох вибухів поблизу Запорізької АЕС, ймовірно, стали тварини, – МАГАТЕ

Причиною трьох вибухів поблизу Запорізької АЕС, ймовірно, стали тварини, – МАГАТЕ

Міжнародне агентство з атомної енергії повідомило про три вибухи наземних мін поблизу Запорізької атомної електростанції в Україні цього тижня.

Про це повідомляє прес-служба МАГАТЕ.

За версією МАГАТЕ, ймовірною причиною вибухів могли стати тварини. Мовляв, тварини могли зачепити розставлені росіянами міни.

«Вибухи не завдали серйозної шкоди, але ще раз наголосили про потенційні ризики ядерної безпеки на обэєкті», – йдеться у повідомленні.

У МАГАТЕ уточнили, що вчора, 28 вересня, о 6-й годині ранку приблизно за 50 метрів від огорожі ЗАЕС вибухнула одна фугасна міна. Напередодні вибухи сталися біля каналу, яким вода з резервуара надходить на станцію для її системи охолодження, вибивши вікна в машинному залі реактора.

Гендиректор МАГАТЕ Рафаель Маріано Гроссі висловив глибоке занепокоєння через вибухи, а також через обстріли станції протягом останніх двох місяців. 

Як вже писав «Перший Запорізький», 26 вересня МАГАТЕ розпочало низку переговорів щодо створення зони ядерної безпеки на Запорізькій атомній електростанції, яка з березня окупована російськими військовими.


Читайте також:

МАГАТЕ планує збільшити свою місію на Запорізькій АЕС, – Шмигаль

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!

0