USD: EUR:
... в Запорожье
При 70% вакцинації населення Україна зможе скасувати карантинні обмеження, - Ляшко

При 70% вакцинації населення Україна зможе скасувати карантинні обмеження, - Ляшко

Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко вважає, що при 70% вакцинації населення України зможе скасувати карантинні обмеження за прикладом Великобританії та скандинавських країн.

Про це він заявив журналістам в кулуарах Верховної Ради в п’ятницю.

“Як мінімум 70% вакцинованих дорослого населення дозволить нам запобігти поширенню коронавирусной хвороби і зменшити кількість госпіталізацій … Якщо ми сьогодні вакцинуємо більше 70% населення повним курсом вакцинації, ми зможемо піти шляхом Великобританії, а також Скандинавських країн, які скасовують карантинні обмеження вже зараз”, – сказав Ляшко.

Він допустив, що черговий пік захворювання можливий на початку наступного року.

“Але ми можемо його не чекати … прийти в пункт вакцинації, вакцинуватися і зменшити кількість госпіталізацій”, – підкреслив міністр.

Нагадуємо, що вакцинація є найбільш ефективним заходом профілактики від COVID-19. Щеплення від коронавірусу практично виключає можливість важкого перебігу хвороби. У Запорізькій області жоден вакцинований пацієнт не потрапив до реанімації з COVID-19.

В Запоріжжі розгортають додаткові ліжка для пацієнтів з «ковідом».

Читайте також:

У запорізьких лікарнях створюють додаткові місця для пацієнтів з ковідом

У МОЗ передумали закривати міжобласний транспорт “червоних” зон для щеплених однієї дозою

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

1

Олег2021-10-23 10:14:11
Каки такие карантинные огранчения??? Все работают , все без масок и прививок, взять рынок Анголенко - никто ничего не ограничивает , все работает полным ходом и всем на все на.рать. Продавцы без масок и прививок , покупатели от них не отстают. Штрафы? Даже не слышали .) Власть совсем оторвалась от народа , они там что то ограничивают, выступают , кривляются - комики блин, а народ как жил , так и живет...