USD: EUR:
... в Запорожье
Правоохоронці повідомили про підозру так званому голові «військово–цивільної адміністрації Бердянського району»

Правоохоронці повідомили про підозру так званому голові «військово–цивільної адміністрації Бердянського району»

Запорізькі правоохоронці повідомили про підозру жителю області, який чолив так звану «військово-цивільну адміністрацію (ВЦА) Бердянського району».

Про це повідомляє прокуратура Запорізької області.

За даними слідства, чоловік погодився на пропозицію представників окупаційної адміністрації та добровільно зайняв посаду «заступника голови по управлінню Бердянським районом» у так званій «військово-цивільній адміністрації міста Бердянськ».

Погрожуючи полоном, він змушував голів територіальних громад взаємодіяти з окупаційною владою, а також схиляв і населення до співпраці з ворогом. Організував перехід місцевих мешканців на умови нового ворожого мобільного оператора.

Після реорганізації в  жовтні 2022 року структури «військово-цивільна адміністрація міста Бердянськ» колаборант очолив утворений у її складі псевдоорган – «ВЦА Бердянського району». Ставши його головою, він активно продовжив впроваджувати окупаційну політику в різні сфери життя місцевого населення.  Організовував інвентаризацію та облік об’єктів нерухомості, введених в експлуатацію до повномаштабного вторгнення рф, та земельних ділянок на так званій «підконтрольній території». Примушував місцевих підприємців до  перереєстрації установчих документів  за стандартами країни-агресора.

Крім того, неодноразово надавав інтерв’ю пропагандистським ЗМІ з приводу діяльності самопроголошених органів влади в окупованому Бердянську.

Жителю Бердянська заочно повідомили про підозру в колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України). Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі СБУ в Запорізькій області.

Як повідомляє «Бердянськ Сьогодні», мова йде про Олексія Кічігіна – колишнього бердянського підприємця, який після 2014 року втік до «ЛНР» і повернувся до рідного міста після російської окупації у якості «коментанда». 13 січня цього року у Бердянську на Кічігіна скоїли замах.

Депутата Запорізької облради, який перейшов на бік окупантів та став псевдомером Дніпрорудного, засудили на 10 років


Читайте також:

Ракетний удар знеструмив майже 65 тисяч споживачів у Запоріжжі та Запорізькому районі

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!

0