USD: EUR:
... в Запорожье
Окупанти прикриваються енергодарцями, як «живим щитом»: працівники ЗАЕС записали звернення до президента і ЗСУ, – ВІДЕО

Окупанти прикриваються енергодарцями, як «живим щитом»: працівники ЗАЕС записали звернення до президента і ЗСУ, – ВІДЕО

Співробітники Запорізької АЕС записали відеозвернення до президента України з проханням звільнити місто та станцію від російських терористів.

Відео оприлюднив канал підтримки Руху опору на півдні України «Степова дивізія».

У зверненні енергодарці розповіли про звірства рашистів у місті та особливо на АЕС, а також про страшні реалії місцевих жителів. Зокрема, про численні  випадки викрадення людей.

«Шановний президенте України, ЗСУ, народе! Ми, мешканці Енергодара, звертаємось до вас у повному відчаї з проханням про допомогу. Сьогодні ми – мешканці міста й усі працівники електростанції – перебуваємо у заручниках російських військ. Вони захопили Запорізьку АЕС та погрожують всьому світу ядерною катастрофою.

Окупанти прикриваються нами й нашими дітьми, як живим щитом. Загарбники чинять на землі Енергодара геноцид і терор. Ми не можемо вийти на вулиці нашого міста, наші діти в страху. Ми не можемо вийти за продуктами, по воду. Тому що людей просто так без причини хапають на вулиці та відвозять у невідомому напрямку.

Рашисти з кадирівцями за пособництва колаборантів вриваються в наші домівки, мародерять і грабують під приводом того, що вони нібито шукають українських націоналістів, українських воїнів і ветеранів АТО. Зв’язку з тими, кого вони відвозять у невідомому напрямку, немає. Люди просто щезають.

Окупанти регулярно обстрілюють територію ЗАЕС, ми боїмося найгірших результатів цих дій. Наполегливо просимо вас не залишати нас у цій біді. Просимо вас звільнити наше місто й електростанцію від цих терористів. Енергодар – це Україна!», – заявили енергодарці у своєму зверненні.

Окупанти розгорнули бронетранспортери за 60 метрів від п’ятого реактора ЗАЕС


Читайте також:

Рашисти кілька годин поспіль обстрілювали Оріхів та села навколо: загинув 17-річний юнак, поранена жінка, – ФОТО

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!

0