USD: EUR:
... в Запорожье
Поліція затримала чоловіка, який торгував мешканцями Запоріжжя

Поліція затримала чоловіка, який торгував мешканцями Запоріжжя

Поліція затримала запоріжця, який причасний до, як мінімум, 12 випадків вербовки українців, в тому числі мешканців Запоріжжя.

Чоловік, входячи у склад злочинного угрупування, вербував та відправлял людей для подальшої експлуатації з Туреччини до Греції та Італії або з Греції до Італії.

Встановлено, що під час переправлення нелегальних мігрантів зловмисники  використовували вітрильні яхти та прогулянкові катери. В якості екіпажу там перебували завербовані українці.

У червні  2011 року підозрюваний спільно з іншим мешканцем Запоріжжя вже був затриманий у Греції за перевезення мігрантів. Там він перебував під вартою. До України повернувся в січні 2016 року. Повернувшись до України, він почав вербувати українських громадян під приводом участі в перевезенні біженців.

Затриманому оголосили про підозру.  Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу – тримання під вартою. Відповідно до ч. 2 ст. 149 Кримінального кодексу України йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років.

Читайте також: Запорізький хакер взламував криптовалютні гаманці та забирав гроші собі

Наш Telegram-канал: https://t.me/onenews_zp

0