USD: EUR:
... в Запорожье
Під Запоріжжям керівник центру льотної підготовки демонтував і продав майже 400 аеродромних плит

Під Запоріжжям керівник центру льотної підготовки демонтував і продав майже 400 аеродромних плит

Виконувача обов’язків директора Державного навчально-виробничого закладу авіаційного профілю «Запорізький центр льотної підготовки імені Маршала авіації О.І. Покришкіна», який незаконно демонтував плити з аеродрому, підозрюють у розтраті майна в особливо великих розмірах.

Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора України.

За даними слідства, підозрюваний, залучивши третіх осіб зі спеціалізованою технікою, здійснив незаконний демонтаж 398 аеродромних плит «ПАГ-14», які знаходились в конструкціях руліжних доріжок. Також демонтовано місця стоянки авіаційної техніки аеродрому.

У подальшому демонтовані аеродромні плити реалізувалися зацікавленим особам. Отриманими коштами підозрюваний розпорядився на власний розсуд. Таким чином здійснено розтрату державного майна на загальну суму майже 3 млн грн.

Внаслідок таких дій керівника державного підприємства, аеродром неможливо використовувати за призначенням – для зльоту та посадки літаків Повітряних Сил Збройних сил України.

Керівнику підприємства повідомили про підозру у розтраті майна в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України). Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу та відсторонення від посади.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Головного слідчого управління Національної поліції України за оперативного супроводу співробітників СБУ.

Цвинтар авіатехніки під Запоріжжям показали з висоти пташиного польоту, – ФОТО


Читайте також:

Як виглядає аеродром під Запоріжжям, який зачинили 20 років тому, — ФОТО

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!

0