USD: EUR:
... в Запорожье
За завантаженістю ліжок у лікарнях Запорізька область перейшла на жовтий рівень

За завантаженістю ліжок у лікарнях Запорізька область перейшла на жовтий рівень

Як сказав глава області, якщо ми хочемо на новий рік вийти з карантинних обмежень – потрібно вакцинуватися та дотримуватись усіх рекомендацій.

Про це повідомляє прес-служба Запорізької облдержадміністрації.

За добу в області одужало 1228 осіб, продовжують лікуватися – 27 418 запорожців. На жаль, зафіксовано 26 нових смертей.

«Показники смертності та захворюваності у Запорізькій області залишаються досить високими. Розслаблятися рано, якщо хочемо на новий рік вийти з карантинних обмежень – потрібно вакцинуватися та дотримуватись усіх рекомендацій. Медики зазначають, що переважна більшість померлих – люди похилого віку, які входять до групи ризику. Ще раз наголошую, що це та група, яка має вакцинуватися насамперед, щоб уникнути складного перебігу хвороби та летального результату. За результатами досліджень вже доведено – ті, хто вакцинувався 2 дозами вакцини, у 9 разів менше потрапляють у реанімацію, – наголосив Олександр Старух.

Минулої доби в області проведено 11 225 щеплень. Першу дозу отримали 3620 осіб, другу – 7605. Область наближається до 900 тисяч доз зроблених щеплень – з початку вакцинальної кампанії щеплено 510 931, закінчили вакцинацію – 387 444 осіб.

Глава ЗОДА зазначив, що покращилася ситуація щодо завантаженості лікарень регіону – на сьогоднішній день хворими COVID-19 зайнято 45.5% загального ліжкового фонду – стаціонарах області перебуває 1703 пацієнти.

За завантаженістю ліжкового фонду область перейшла на жовтий рівень – полегшало нашим лікарям. Проте занепокоєння викликає завантаженість ліжок інтенсивної терапії – у реанімації зайнято більшість ліжок – 83,6%, або 209 пацієнтів у тяжкому стані, тому потрібно дотримуватись карантинних обмежень.

Нагадаємо, у Запоріжжі пропонують перенести пам’ятник Богдану Хмельницькому. Наразі він розташований у парку Металургів, і фактично прихований від уваги запорожців та гостей міста. Ініціативна група запропонувала кілька варіантів нових локацій. Також порушувалося питання створення алеї чи меморіалу діячів Козацької України, які ми могли регулярно доповнювати пам’ятниками іншим визначним постатям.

Читайте також:

На Запоріжжі у ДТП постраждали мати та донька: ДСНС-ники та медики розповіли подробиці

Відомий мандрівник та телеведучий розповів як стрибнув з 126-метрової труби у Запоріжжі, — ВІДЕО

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

0