USD: EUR:
... в Запорожье
Поромна переправа і новий очільник області: головні новини середи у Запоріжжі

Поромна переправа і новий очільник області: головні новини середи у Запоріжжі

«Перший Запорізький» підготував огляд найголовніших новин середи, 21 серпня

Кабінет міністрів сьогодні узгодив запропоновану Володимиром Зеленським кандидатуру на посаду голови Запорізької облдержадміністрації. На посаду голови Запорізької ОДА запропонували Віталія Турінка – власника найбільшої частки в Рівненському домобудівельному комбінаті, який виробляє бетон та залізобетон.

Вчора в запорізькій мерії провели нараду, на якій обговорили шляхи вирішення проблеми заторів на греблі Дніпрогесу. На зустрічі були присутні представники міської влади, патрульної поліції, адміністрації Днепрогеса і підрядника. Які рішення були прийняті – детальніше за посиланням.

У Запоріжжі почала працювати сучасна відеостіна програми «Безпечне місто». Зараз у ситуаційному центрі завершується реконструкція і благоустрій прилеглої території, однак обладнання центру вже працює. Зокрема, сучасна відеостіна довжиною 7,5 метрів та висотою 3 метри.

У Мелітополь під час пожежі вогнеборці врятували 25-річного чоловіка. Пожежа сталася вчора, 20 серпня, на території приватного домоволодіння по вул. Михайла Оратовського. Ймовірною причиною пожежі стало необережне поводження з вогнем.

Чисельність населення Запоріжжя скорочується. Про це повідомляє Головне управління статистики в області. Протягом січня-червня 2019 року чисельність населення зменшилася на 3729 осіб. У порівнянні з січнем-червнем 2018 року обсяг природного скорочення збільшився на 277 осіб і склав 3398 чоловік. У той же час в області демографічна ситуація ще гірше. Протягом січня-червня 2019 року чисельність населення зменшилася на 9425 осіб. Крім того, залишається вкрай високим перевищення числа померлих над числом новонароджених: на 100 померлих припадає тільки 39 народжених.

В Бердянську вчора в кафе під назвою “Качелі” раптово нагрянула телевізійна команда програми “Пристрасті по ревізору”. Чи отримало кафе позначку “Ревізор рекомендує” глядачі дізнаються лише восени.

До Шевченківського відділку поліції надійшло повідомлення про зникнення двох дітей, які були під наглядом у бабусі, поки їх мати знаходиться в опіковому відділенні. Дітей через деякий час було знайдено. Їх відправили до Оріхівського обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей до моменту одужання їх матері.

Читайте також: У запорізькому аеропорту американець незаконно намагався вивезти старовинні книги, – ФОТО

0