USD: EUR:
... в Запорожье
Озеленення планети: Запорізька облрада і фонд «Соціальні ініціативи бізнесу» підписали Меморандум про співпрацю

Озеленення планети: Запорізька облрада і фонд «Соціальні ініціативи бізнесу» підписали Меморандум про співпрацю

Запорізька обласна рада і благодійний фонд «Соціальні ініціативи бізнесу» підписали Меморандум про співпрацю та взаєморозуміння.

Про це повідомляє «Перший Запорізький» з посиланням на відділ комунікації облради.

«Завдяки нашим давнім партнерам – промисловим підприємствам, які вже давно займаються озелененням парків і дворів, новим друзям – благодійному фонду «Соціальні ініціативи бізнесу» та іншим соціально відповідальним бізнесом ми залучаємо ресурси для озеленення території області», – зазначила голова Запорізької обласної ради Олена Жук, акцентуючи увагу на важливості проекту.

Як розповів генеральний директор HD-group, голова наглядової ради благодійної організації «Благодійний фонд «Соціальні ініціативи бізнесу», координатор Всесвітнього проєкту «Озеленення планети» Борис Шестопалов, за результатами минулорічної акції по всій країні за добу було висаджено 1,8 мільйона дерев. Запорізька область збагатилась на 85 тисяч саджанців.

«Обидві події стали рекордом. Цього року ми не збираємося опускати планку. Розраховуємо, що навіть в умовах карантину вдасться реалізувати плани і організувати якщо не колективні, то принаймні індивідуальні висадки дерев», – розповів Борис Шестопалов.

Передбачається висадка дерев, які рекомендовані екологами для нашого клімату, – кленів, лип, хвойних. Адже саме ці дерева добре приживаються в нашому регіоні. Не обійдеться і без екзотики. За словами Бориса Шестопалова, на деяких локаціях планують висаджувати сакури і цікаві ялицеві дерева. Це передбачено логікою локацій.

Як розповіла директор благодійної організації «Благодійного фонду «Соціальні ініціативи бізнесу» Світлана Ванюхіна, до акції можуть долучитися всі бажаючі – і представники громадських організацій, і окремі фізичні особи. Для цього достатньо зареєструватись на порталі «Соціальні ініціативи бізнесу».

Перший заступник голови Запорізької обласної ради Людмила Любім запропонувала активніше долучати до озеленення територій об’єднані територіальні громади.

Участь у цьогорічній акції, запланованій на 10 квітня, планує взяти голова Запорізької обласної ради Олена Жук та її заступники. Всі заходи проводитимуться із дотриманням карантинних обмежень.

Як вже повідомляв «Перший Запорізький», в Україні стартує масштабний екологічний проект «Озеленення планети», в рамках якого в 100 країнах світу 10 квітня за добу висадять один мільйон дерев. Запорізька область також бере участь в цьому флешмобі з озеленення.


Читaйте тaкже:

«Мільйон дерев на добу»: в Запоріжжі на березі Дніпра провели масштабну висадку дерев

0