USD: EUR:
... в Запорожье
Олександр Мироненко розповів, чому «Запоріжсталь» працює не на повну потужність

Олександр Мироненко розповів, чому «Запоріжсталь» працює не на повну потужність

Як працюють металурги «Запоріжсталі» та чому виробництво досі не відновлено на повну потужність, розповів генеральний директор ПАТ «Запоріжсталь» Олександр Мироненко в ефірі національного марафону «Єдині новини».

Наразі на комбінаті працюють дві доменні печі. Але керівництво підприємства розглядає можливості запуску ще однієї.

«Ми працюємо поки що без змін. У нас у роботі дві доменні печі. Це 50% потужності. На жаль, зберігаються логістичні обмеження, що стосуються відправки наших вантажів та доставки сировини. Але я вважаю, що вони через місяць-два мають бути вирішені – в такому разі ми можемо розглядати можливість запуску ще однієї доменної печі в серпні, щоб працювати вже трьома домнами, на 75% потужності нашого підприємства», – зазначив Мироненко.

Через війну залишаються проблеми з логістикою. Зокрема порти, через які відбувалися поставки сировини та відправка готової продукції, заблоковані росіянами. А в окупованому Маріуполі російські військові крадуть продукцію та вивозять її до росії.

«В місті Маріуполь знаходиться дуже багато продукції підприємств Метінвесту. Зараз там просто відбувається її крадіжка та вивіз до російської федерації. Наразі юристи компанії розглядають можливості, як можна притягнути до відповідальності тих, хто просто банально краде метал. І це показує те, що росіяни не здатні щось створювати, а вони можуть тільки грабувати, вбивати та робити інші речі, про які не хочеться казати, – розповів Олександр Мироненко. – Що стосується інших українських портів, вони наразі заблоковані росіянами. І ми не маємо змоги перевозити нашу продукцію морем. Але зараз дуже гарно нам допомагають поляки. Наша основна лінія поставки проходить через українсько-польський кордон. Там працює чотири пункти, де ми можемо переправляти нашими залізничними коліями вантажі, які невдовзі потрапляють до споживача».

Великий бізнес допомагає в укріпленні оборони Запоріжжя


Читайте також:

Метінвест просить Кабмін та Офіс Президента накласти санкції на російських піратів

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!

0