USD: EUR:
... в Запорожье
Окупанти вводять «перепустки» для евакуації через Василівку

Окупанти вводять «перепустки» для евакуації через Василівку

Також рашисти збирають персональні дані українців.

Про це в ефірі національного телемарафону розповів міський голова Мелітополя Іван Федоров.

З понеділка, 1 серпня, щоб виїхати з тимчасово захопленої території, зокрема Мелітополя, українцям потрібно буде отримати в окупаційній комендатурі спеціальну перепустку.

Для виїзду до Василівки окупанти вже четвертий день роблять копії паспортів та перевіряють якісь персональні дані українців.

“Вони забирають паспорти та йдуть з ними на 5-10 хвилин, потім повертаються і віддають. Але лякають наших мешканців тим, що з 1 серпня для виїзду з окупованих територій вони мають отримувати якісь спеціальні перепустки. Де і як отримувати ніхто деталі не каже, але ми ясно бачимо, що вони ставлять нові перепони для виїзду з тимчасово окупованих територій, бо бачать, що люди масово виїжджають. У Мелітополі, наприклад, виїхало майже 60% громадян”, – наголосив він.

Раніше ми повідомляли, за минулий тиждень у черзі на блокпостах вже померло 5 людей, які не дочекалися своєї черги виїхати на територію Запоріжжя. Завдання, яке ставлять керівники блокпостів – заробити на людях. Окупанти організували корупційну схему: є факти, коли за 1000 гривень люди отримували шанс проїхати швидше. Проте, навіть не всі, хто заплатив гроші, могли скористатися такою можливістю.

Читайте також:

Знищення ворожої військової техніки в Енергодарі: стало відомо про втрати окупантів, – ФОТО

Схрон із боєприпасами та вибухівкою: у Запоріжжі затримали торговця зброєю, – ФОТО

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!

0