USD: EUR:
... в Запорожье
Обігрівач: види, як обрати найкращий

Обігрівач: види, як обрати найкращий

З приходом зими кожен з нас замислюється над тим, як зробити свою оселю теплою та затишною. Централізоване опалення, на жаль, дуже часто працює недостатньо ефективно, тож якщо ви не бажаєте мерзнути, треба обрати обігрівач.

Сучасні обігрівачі працюють досить ефективно, при цьому використовують небагато електроенергії. Які види обігрівачів використовують сьогодні та який краще обрати для своєї оселі?

Види обігрівачів та їх особливості

Найпопулярнішими у сучасних покупців є наступні види обігрівачів:

  • Інверторні. Привертають увагу завдяки економності та високому КПД. Крім того, влітку вони можуть працювати на холод, тож ви зможете використовувати їх протягом усього року. Ці обігрівачі цілком екологічні, а також ефективно використовують небагато електроенергії. Такі обігрівачі дуже швидко досягають потрібної температури, а також може її підтримувати. Ще одна перевага – низький рівень шуму.
  • Масляні. Такі обігрівачі використовують зазвичай для обігріву квартири, дачі або офісу. До переваг таких приладів відносять мобільність, те, що він не спалює кисень та пил, високу пожежну безпеку.  
  • Конвектори електричні. Ці пристрої за технічними характеристиками дуже схожі на масляні, але їх можна використовувати як основний спосіб опалення. До переваг таких обігрівачів відносять малі габарити, можливість обрати різний режим роботи, невисокий рівень пересушування повітря, мобільність, високий КПД.
  • Тепловентилятори – найпростіші та найдешевші пристрої, які користуються великим попитом в якості додаткового способу опалення. До переваг відносять маленькі розміри, мобільність, можливість повороту вентилятора для обігрівання всього приміщення. Вони досить швидко нагрівають кімнату та мають захист від перегріву.
  • Інфрачервоні. Також такі обігрівачі називають UFO. Це найбільш економний варіант, який нагріває не повітря, а тіла та предмети у зоні дії. Такі прилади дуже добре підходять для локального обігрів, тому їх часто використовують на вулиці. До переваг відносять економну витрату електроенергії, тиху роботу та локалізацію тепла, якщо не треба опалювати все приміщення.
  • Керамічні. Такі пристрої поєднують інфрачервоний та конвективний обігрів. Інфрачервоні промені гріють предмети, а конвентивна система, доводить до комфортної температуру та повітря. При цьому прилад не спалює кисень і дуже економно витрачає електроенергію. Їх називають «керамічними» через фасадну панель з цього матеріалу. До переваг також відносять красивий і різноманітний дизайн, високий КПД, а також те, що прилад не знижує рівень вологи.

Як обрати обігрівач?

При виборі обігрівачів завжди треба враховувати наступні параметри:

  • площа кімнати;
  • потужність;
  • можливості налаштувань та контролю;
  • спосіб монтажу та мобільність;
  • безпечність;
  • наявність додаткових функцій.

Обігрівачі здаються простими приладами, але до вибору треба підходити уважно, беручи до уваги усі параметри.

0