USD: EUR:
... в Запорожье
Нестача ліків, порожні полиці та обшуки в оселях: як зараз живе окупований Бердянськ

Нестача ліків, порожні полиці та обшуки в оселях: як зараз живе окупований Бердянськ

За останніми новинами з Бердянську, у місті є великі проблеми із продуктами в супермаркетах, практично відсутній інтернет та закінчилися ліки.

Журналіст Яків Носков розповів, що наразі відбувається в місті Бердянськ. Так, у місті немає газо- і теплопостачання, котельні також не працюють. В більшості осель температура складає не більше 12 градусів через пошкодження газогону на Донбасі, який обслуговує Краматорська філія, і поки що через бойові дії провести ремонтні роботи неможливо.

У місті слабо працює лише інтернет від “Укртелекому”, а мобільний інтернет за швидкістю вкрай низький. Втім, вночі швидкість стає трохи вищою.

Щодо ситуації з продуктами: в супермаркетах полиці порожні, продукти можна знайти на місцевому Центральному ринку, де черги за молоком та хлібом вишукуються практично з закінчення комендантської години – з 6 ранку.

Яйця – страшенний дефіцит. Як і молоко, купити можна винятково на ринку. Продавці правлять від 50 до 100 гривень за десяток. Ще кілька днів тому була проблема з овочами. Не було картоплі, моркви, буряка й капусти – класичного борщового набору. Зараз овочі в Бердянськ доправляють оптовики з Мелітополя“, – пише Носков.

В аптеках – нестача ліків. Нового завозу немає. Запаси, які були завезені ще до війни, майже закінчились. Аптеки, як і супермаркети, працюють до 14-ї або 16-ї години.

В будинках активістів чи небезпечних, на думку росіян, людей проводять обшуки, які тривають 2-3 години. Біля осель виставляють 1-2 «Урали» й позашляховик, а будинки оточують автоматниками. Окупанти увірвались до голови мікрорайону Коса Віталія Давиденка (Носа). В нього нібито шукали зброю. Чоловіка побили. Зброю наче не знайшли. Вдень зв’язку з Давиденком не було.

Мітинги проти російських окупантів тривають щодня. Місцеві кажуть – останнім часом на зборах стає дедалі більше незнайомих облич. Коли оратори виступають з патріотичними гаслами на кшталт «Слава Україні», незнайомці мовчать. Бердянці не виключають провокаторів чи «топтунів» від окупантів, що намагаються контролювати масові протестні заходи.Попри це, згортати акції в Бердянську поки не планують“, – повідомляє Яків Носков.

Раніше Носков розповів про те, чим зараз живе окупований росіянами Приморськ.

Детальніше про те, що відбувається у Бердянську – в дописах Носкова:


Читайте також:

Мелітопольці вийшли мітингувати на підтримку мера міста, якого викрали окупанти, — ВІДЕО

В Мелітополі окупанти зняли черговий пропагандистський ролик: реакція користувачів українських соцмереж, — ВІДЕО

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

0