USD: EUR:
... в Запорожье
Неприємний запах у Запоріжжі: в мерії екстрено зібрали спеціальну комісію з надзвичайних ситуацій

Неприємний запах у Запоріжжі: в мерії екстрено зібрали спеціальну комісію з надзвичайних ситуацій

Цими вихідними жителі Хортицького і Дніпровського районів міста масово скаржилися на неприємний запах у повітрі – сморід органічного характеру. За дві доби – з вечора п’ятниці по суботу – від запорожців мерія отримала безліч скарг на неприємний запах. Про неприємний запах невідомого характеру також масово писали в соціальних мережах, в тому числі, на публічній сторінці міського голови в фейсбуці.

З цього приводу сьогодні, в неділю, в мерії зібрали позачергове засідання міської комісії з питань техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій.

На засіданні побував кореспондент «Першого Запорізького».

Як розповів голова комісії і радник міського голови Валерій Еделєв, завдання всіх відповідальних осіб – найближчим часом з’ясувати джерело неприємного запаху і вжити заходів, щоб надалі така ситуація не повторилася.

«У соціальних мережах було багато повідомлень. Виникла паніка. Чому так сталося? Через нестачу інформації. Якби ви виступили, поінформували населення, я впевнений, паніки б не було, – звернувся Валерій Еделєв до присутніх на засіданні представників обласного лабораторного центру та обласної екологічної інспекції. – Пам’ятаєте, як було в ситуацією на 8-селищі. Коли пожежа на складах дехто сприйняв, як аварію на титано-магнієвому-комбінаті. Сьогодні, коли немає інформації, у людей виникає паніка».

Насамперед, в місті провели роботу колекторів КП «Водоканал». Ймовірно, джерелом запахів органічного походження могла стати аварія. Як доповів на комісії керівник комунального підприємства Олексій Нікіфоров, співробітники КП «Водоканал» все перевірили: ця версія не підтвердилася.

Представник обласного лабораторного центру пояснив, що його співробітники нічого зробити не могли, мовляв, статутні обов’язки не передбачають роботу в цілодобовому режимі. У своїй звичайній роботі фахівці перевіряють лише покази стаціонарних постів під факелом викидів. Мобільна еколабораторія, придбана за гроші з міського та обласного бюджету, на даний момент поки що не працює. Як розповів представник центру, в установі чекають надходження грошей, щоб підготувати запас палива, оформити страховку. Після проведення тендеру почати роботу пересувної лабораторії обіцяють лише з кінця листопада.

Представник обласної екоінспекції також розвела руками, мовляв, вони можуть робити планові та позапланові виміри лише на затверджених підприємствах, які є джерелами викидів. Іншими словами, виїжджати за дзвінком на місце, де зафіксовано неприємний запах, екоінспекція не може.

«Місто – заручник ситуації. Міська влада не має повноважень вплинути на роботу екологічних служб обласного або державного підпорядкування. У кого-то вихідні, у кого-то немає бензину. А всі звернення і дзвінки роблять в мерію», – зазначив радник мера Валерій Еделєв.

З огляду на все це, ні до, ні під час засідання не вдалося з’ясувати, що стало причиною смороду. Тому будуть опрацьовуватися кілька озвучених під час засідань версій. Причиною смороду можуть бути, наприклад, «аромати» птахофабрик, які знаходяться недалеко Запоріжжя, робота котелень на альтернативні джерела палива або місцевого заводу добрив.

У міському департаменті охорони здоров’я сказали, що за вихідні не було жодного звернення про погіршення здоров’я, яке б пацієнти пов’язували з цією ситуацією.

Перед відповідальними особами поставлена ​​задача в найближчі дні провести необхідну роботу і визначити можливе джерело викиду, щоб надалі подібних ситуацій не відбувалося.

Читайте также: В Запорожской области повесился солдат-контрактник

Наш Telegram-канал: https://t.me/onenews_zp

5

Парфюмер2019-10-28 12:00:14
аборигену - воняет всегда, но не одновременно в противоположных районах города
NATO2019-10-28 06:42:36
A sagalka est&
Горожанин2019-10-28 06:39:04
Да нет. Воняет от оставшихся порохоботов типа Антонова, которые присосались к новому главе Запорожской областной государственной администрации и продолжают свои коорупционные действия, которые сейчас уже ассоциируются с новым губернатором ЗОГА. Туринок, гони его с ЗОГА. .
Прокурор2019-10-27 20:49:08
Самое главное, пересажать всех, кто ходит в КРАСНЫХ футболках с гербом СССР!
Абориген2019-10-27 20:44:28
Все дуриками прикинулись. Или они не в Запорожье живут? Воняет ВСЕГДА! Особенно сильно из за отсутствия ветра и тумана.