USD: EUR:
... в Запорожье
Неприємний запах і смак води в Запоріжжі: в «Водоканалі» назвали кілька причин

Неприємний запах і смак води в Запоріжжі: в «Водоканалі» назвали кілька причин

Меру Запоріжжя фахівці Держпотребслужби направили лист з вимогою терміново створити комісію і вирішити проблему.

Про це повідомляє прес-служба Держпотребслужби в Запорізькій області.

9 вересня був здійснений відбір зразків питної води в навчальних закладах, в тому числі і за адресами, які вказані у зверненнях громадян (відібрано 8 проб питної води). За результатами лабораторного контролю у всіх досліджених пробах (100%) виявлені відхилення від гігієнічних нормативів за органолептичними показниками: запах, смак і присмак.

Крім того, на адресу КП «Водоканал» від Головного управління Держпотребслужби був направлений запит про надання інформації щодо причин, які могли сприяти погіршенню якості води та впровадженні відповідних заходів щодо стабілізації ситуації з питним водопостачання міста та інших населених пунктів області.

За інформацією КП «Водоканал», ймовірною причиною погіршення питної води стали сезонні природні явища, такі як масовий розвиток фітопланктону в р. Дніпро (діатомові, синьо-зелені водорості) і підвищення температури води водосховища, з якого здійснюється водозабір для централізованого господарсько-питного водопостачання.

З метою постачання населення питною водою гарантованої якості, фахівці направили листа Володимиру Буряку щодо термінового створення комісії, із залученням усіх зацікавлених служб, для перевірки фактів, викладених у зверненнях громадян щодо незадовільної якості води.

Нагадаємо, в Бердянську водій BMW не впорався з керуванням на складній повороті і виїхав на зелену зону. В результаті ДТП позашляховик зніс стовп і збив чоловіка, який перебував там. Як показали результати перевірки, водій, який є депутатом Бердянської міськради, був п’яний в момент аварії. Йому було обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на 60 діб.

Читайте також:

У Запоріжжі під час затримання домашній насильник вдарив патрульну

Побиття маршрутником пенсіонера в Запоріжжі: кримінальну справу перекваліфікували

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

2

Читатель2021-09-15 17:53:19
На канале Геннадия Стрельцова есть информация по отравлению воды в реке и частому замору многих тонн рыбы, и работе экологов Запорожья!
Эколог2021-09-15 14:57:15
нет никаких проблем с речной водой, просто КП «Водоканал» вместе с мэром города 3,14 здят наши деньги!