USD: EUR:
... в Запорожье
Наявність антитіл від COVID-19 не є приводом відмовлятися від вакцинації

Наявність антитіл від COVID-19 не є приводом відмовлятися від вакцинації

Все більше людей по всьому світу вирішують зробити щеплення від коронавірусу.

Про це повідомляє «Громадське».

Незважаючи на те, що кампанія по вакцинації у всьому світі набирає обертів, є ще чимало міфів, які збивають людей з пантелику і вводять в оману. Тому що саме вакцинація є єдиним методом захисту від складного перебігу коронавирусной інфекції та наслідків хвороби.

Як відзначають фахівці, наявність антитіл від COVID-19 не є приводом відмовлятися від вакцинації.

антитіла, які виробляються в організмі проти SARS-CoV-2, з’являються вже в перші кілька днів після зараження, а їх наявність вказує на те, що людина була інфікована SARS-CoV-2 незалежно від перебігу захворювання (безсимптомною, легкої або важкої форми) .

У більшості пацієнтів з COVID-19 вірусоспецифічні антитіла IgM, IgA і IgG починали вироблятися через кілька днів після інфікування:

• антитіла класу A (IgA) з’являються в перший тиждень після появи симптомів;

• антитіла класу M (IgM) свідчать про недавнє інфікуванні і можуть розглядатися як ознака гострої фази інфекції;

• антитіла класу G (IgG) обумовлюють віддалений відповідь організму, тобто те, що ми називаємо «імунітетом». Вони зберігаються від 2 до 4 місяців і їх кількість залежить від того, як важко людина перехворіла.

Зараз вчені констатують, що наявність антитіл не є гарантією того, що людина не захворіє.

Антитіла, які досліджують лабораторії, визначаються не до тих антигенів вірусів, до яких формується імунна відповідь при вакцинації. Антитіла після вакцинації виробляються до конкретного фрагменту вірусу. У разі SARS-CoV-2 – до спайк-протеїну. Власне, суть вакцин в тому, щоб організм виробив антитіла, тобто запустив їх після контакту з антигеном.

Нагадаємо, в Запорізькому обласному перинатальному центрі новонароджена дівчинка отримала опіки через недбалість медперсоналу. Після проведення кесаревого розтину дві медсестри на тривалий час поклали новонароджену дівчинку на електричний зігріваючий килимок. В результаті дитина отримала опіки спини I ступеня і сідниць II ступеня.

Читайте також:

У Запоріжжі на Хортиці влаштували забіг до 30-річчя незалежності України, – ФОТО

У Києві презентували проект відродження запорізької Хортиці

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

1

Пациент2021-08-26 19:26:43
Я болел ковид-19 больше месяца. Температура и др. признаки появились через неделю после заражения. Через несколько месяцев сделал первую прививку. Температура поднялась почти через сутки и держалась примерно сутки. После второй прививки температура поднялась через 4 часа и спадала чуть больше суток. Из чего следует, что вакцинация нужна ПРЕЖДЕ ВСЕГО тем, кто переболел.