USD: EUR:
... в Запорожье
Найсильніша людина України провела у Запоріжжі спортивне змагання металургів і гірників, – ФОТО

Найсильніша людина України провела у Запоріжжі спортивне змагання металургів і гірників, – ФОТО

Протягом минулого тижня гірники та металурги Метінвесту, який цього року святкує своє 15-річчя, змагалися у дев’яти видах спорту. Цій даті й присвятили загальнокорпоративні спортивні змагання «Metinvest Steel Games» – давня традиція підприємств Групи Метінвест, спрямована на популяризацію робочого спорту і здорового способу життя. За 10 років історії корпоративного спорту в змаганнях Метінвесту взяли участь понад 7 тисяч співробітників 22 підприємств.

Про це пише «Індустріалка».

В останній день корпоративної олімпіади на острові Хортиця, на території санаторію-профілакторію «Запоріжсталь», проходили змагання стронгменів M.STRONG «Сильні люди сильних професій», які провели відомі спортсмени Сергій Конюшок та Василь Вірастюк. Всього було 9 команд, які виконували 5 силових вправ.

1-е, 2-е й 3-й місця на змаганнях з силового екстриму відповідно вибороли команди Північного гірничо-збагачувального комбінату (Кривий Ріг), Маріупольського меткомбінату імені Ілліча та ПАТ «Запоріжсталь».

В учасників – а це металурги та гірняки, які тренуються в силових видах спорту і подали заявки – було не так багато часу, буквально декілька тижнів, щоб опанувати техніку виконання вправ з тренерами Федерації стронгмену України. Про це «Індустріалці» розповів президент Федерації, головний організатор змагань M. STRONG Сергій Конюшок (Київ).

«Все сподобалось, – поділився враженнями від змагання стронгменів Сергій Конюшок. – Накал пристрастей й жага перемоги були у всіх учасників від першої до останньої вправи. Їх рівень – більше, ніж хороший. Гарно, що підприємства проводять такі заходи. Адже фізично підготовлена і розвинена людина й краще працює. Взагалі на змаганнях лозунг – «Сильні люди сильних професій».

«Рівень деяких команд і хлопців – видно, що готуються, тренуються в важкій атлетиці або паверліфтингу. Це одразу видно, тому що є техніка, культура руху», – оцінив змагання спортсмен з титулом найсильнішої людини України Василь Вірастюк і дав свою пораду, як покращувати результати в силовому виді спорту: «Один єдиний рецепт – систематично відвідувати заняття з фізичної культури й спорту. Якщо ви займаєтесь непрофесійно, думаю, трьох разів на тиждень вистачить. Якщо професійно, то краще п`ять разів.»

Окрім самих змагань, на території санаторію-профілакторію «Запоріжсталь» працювали різні розважально-ігрові локації для дорослих і дітей. Наприклад, за виконання вправ давали фішки, які можна було обміняти на морозиво, воду, футболку, кепку, участь у розвагах і навіть професійний 10-хвилинний масаж спини.

Корпоративна олімпіада «Metinvest Steel Games» у Запоріжжі завершилася урочистим нагородженням переможців. Дві команди (їх поки не називали), які показали кращі результати за підсумками всіх ігор олімпіади, будуть нагороджені командними кубками 11 червня в Києві.

1

промышленник2021-06-08 15:57:30
Мне бы эту раб. силу на восстановление нашей упавшей экономики.