USD: EUR:
... в Запорожье
На «Запоріжсталі» спростували фейки про аварію і викид хлору: підприємство працює в штатному режимі

На «Запоріжсталі» спростували фейки про аварію і викид хлору: підприємство працює в штатному режимі

Ніяких виробничих аварій на «Запоріжсталі» не відбувалося. Підприємство продовжує працювати в штатному режимі.

Про це повідомляють в прес-службі заводу.

У запорізьких соціальних мережах і групах в месенджерах продовжують поширювати недостовірну інформацію про нібито вибух на доменній печі «Запоріжсталі», який начебто призвів до людських жертв і викиду хлору в атмосферу. На підприємстві спростовують ці фейки.

«Виробничих аварій, що призвели до вибухів і людських жертв, на «Запоріжсталі» немає. Підприємство продовжує працювати в штатному режимі, – повідомляють на заводі і підкреслюють, що навіть теоретична ймовірність викидів хлору в атмосферу комбінатом категорично виключена, оскільки в технологічному процесі «Запоріжсталі» хлор не використовується і не утворюється.

На широке поширення в медіа-просторі фейк про нібито вибух на комбінаті оперативно вже відреагували Національна поліція і екологічна інспекція, які вчора, 17 квітня, відвідали «Запоріжсталь» і констатували відсутність позаштатних і аварійних ситуацій на комбінаті.

Системи аспірації виробничих агрегатів і устаткування «Запоріжсталі» працюють в штатному режимі згідно з українським законодавством.

«Джерело забруднення знаходиться за межами міста»: у лабораторному центрі вивчають причини їдкого смогу над Запоріжжям

Нагадаємо, вчора в Запоріжжі було зафіксовано небезпечний рівень забруднення повітря. У соціальних мережах жителі міста масово скаржилися на брудне повітря і ділилися фото, на яких щільний сіро-жовтий дим над Запоріжжям можна побачити і неозброєним оком. Городяни пов’язують це з пожежами в Київській і Житомирській областях.

У Запорізькій області зростає кількість хворих COVID-19 – вже 127 хворих: 9 нових випадків за добу


Читaйте тaкож:

У всій Запорізькій області на Великдень зупинять рух громадського транспорту, крім роботи в години пік.

Отримуйте новини швидше з допомогою нaшого Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпорізький» у Instagram! 

0