USD: EUR:
... в Запорожье
На Запорожском направлении из «Джавелина» и «Корсара» украинские бойцы уничтожили врагов и их технику

На Запорожском направлении из «Джавелина» и «Корсара» украинские бойцы уничтожили врагов и их технику

Оператор «Джавеліна» повідомляє, що за кілька хвилин вдалося знищити два російські танки та одну БМП.

Про це повідомляють Сили оборони Запорізького краю.

«Ми з напарником стояли на передовій посаді розгортання – на перехресті траси державного значення. Мали протитанкові керовані ракетні комплекси “Фагот” (ще радянського зразка) та три ракети. Командир поставив бойове завдання: у разі висування ворожої техніки зробити за нею залп, зупинити. Близько 10 години на трасу висунулася колона російської бронетехніки – танки Т-72Б3, БТРи, БМП, самохідні артилерійські установки, системи залпового вогню «Град» та вантажівки постачання. Я нарахував близько 80 – 100 одиниць техніки, відстань від нас була 2,4 кілометри. На чолі колони йшов передовий загін з однієї БМП-2 та двох танків, за ними на відстані 50 метрів – основна колона.

Я доповів командиру і здійснив постріл по колоні. На жаль, він виявився неприцільним. Але колона пригальмувала і почала спускатися в балку. А за кілька хвилин по нам відкрили вогонь з танків, мінометів та великокаліберних кулеметів. Їхні коригувальники ще не почали працювати, тому вогонь був неефективним. Ми відійшли на іншу позицію, де на мене чекав напарник із «Джавеліном».

Новий протитанковий засіб вже був підготовлений. Ми зайняли позицію та чекали, коли підійде ворог. І буквально через шість хвилин один танк вибрався на пагорб і почав тицьнути на нас. Відстань до нього була 1,5 кілометри.

Поряд із нами бойову позицію займали оператори протитанкового ракетного комплексу “Корсар”. Вони зробили перший постріл і влучили. У ворожому танку здетонував боєкомплект, вежа відлетіла, екіпаж було знищено. Техніка, що йшла за танком, одразу згорнула з траси у той бік, де була моя позиція. Я побачив через приціл “Джавеліна” теплову сигнатуру мети – це був ще один танк Т-72Б3. Головка самонаведення була вже охолоджена, тож я просто зробив пуск і влучив! Ворожий танк спалахнув.

Після цього на пагорб виїхала ще одна російська “коробочка” (БМП). Нею одразу вистрілив наш «Корсар» і теж влучив. Через кілька хвилин ми знищили з «Джавеліну» та «Корсара» два російські танки та одну «беху». Це зупинило російську колону – вони побоялися висувати бронетехніку. Натомість кинули через лісопосадку піхоту. Нею спрацювала наша «арта», яка знищила чимало живої сили противника.

З нашого боку обійшлося без втрат – ані поранених, ані загиблих», – розповів оператор «Джавеліна» Анатолій.

Раніше ми повідомляли, що Військовослужбовці Сил оборони контролюють ситуацію та продовжують стримувати збройну агресію російської федерації, знищуючи ворожу техніку, з якої окупанти обстрілюють цивільну інфраструктуру у населених пунктах та позиції українських захисників. Протягом минулої доби було знищено 12 осіб особового складу окупанта, один ворожий танк, чотири бойові броньовані машини, одну реактивну систему залпового вогню «Град», одну одиницю автомобільної техніки.

Читайте також:

У небі над Запоріжжям протиповітряна оборона збила три російські ракети

Під Запоріжжям російські окупанти вночі обстріляли будинки мирних людей у селі Магдалинівка, – ФОТО

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

2

Не верю.2022-04-09 16:20:52
Брехня! А правда вот она...https://youtu.be/_WIdXy_kdiA
Мусиенко Татьяна2022-04-08 20:07:14
Молодцы ??? Слава героям и низкий поклон вам ?