USD: EUR:
... в Запорожье
На запорізькому хлібозаводі митрополит Лука освятив великодні паски і закликав жителів міста залишатися вдома, – ФОТО, ВІДЕО

На запорізькому хлібозаводі митрополит Лука освятив великодні паски і закликав жителів міста залишатися вдома, – ФОТО, ВІДЕО

У Запоріжжі митрополит Запорізької єпархії Української православної церкви (МП) Лука освятив паски на одному з хлібозаводів.

Про це повідомляє TV5.

Раніше керівники християнських конфесій Зaпорожскої області нa центрaльній площі міста зробили спільне звернення і закликали віруючих дотримувати кaрaнтинних заходів і залишатися на великодні свята вдома.

Щоб уберегти жителів міста від загрози корона вірусу, була прийнята домовленість, що священнослужителі спеціально приїдуть на хлібозаводи і освятять приготовані для реаліаціі в місті великодні паски.

«Дуже багато людей переживають, як же бути без освяченої паски. Як же виконати заклик нашого президента і провести Великдень вдома. Наша православна церква йде назустріч народу і освячує паски на місці їх виробництва, – розповів митрополит Запорізький і Мелітопольський Української православної церкви Лука. – Багато переживають, чи можливо це все. Якби це б неможливо, ми б так не робили».

Нагадаємо, в Запорізькій області на Великдень закриють в’їзд в міста, в яких зафіксували коронавірус.

Священнослужителі до кінця тижня будуть освячує великодню продукцію на всіх запорізьких хлібозаводах.

Представники церкви вкотре просять людей утриматися від походів у храми. «Дорогі друзі, я звертаюся до кожного з вас, проведемо Великдень вдома. Я запрошую всіх вас вже в травні, прийти на богослужіння і разом з нами ще раз порадіти і зрадіти, відчути пасхальну радість», – звернувся митрополит Запорізький і Мелітопольський Лука до парафіян.


Читaйте тaкож:

В Запорожской области подтвердили 100-й случай заражения COVID-19: жителя Энергодара госпитализировали с пневмонией

Отримуйте новини швидше з допомогою нaшого Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпорізький» у Instagram! 

0