USD: EUR:
... в Запорожье
На Запорізькій АЕС російські окупанти зупинили роботу унікального повномасштабного тренажера

На Запорізькій АЕС російські окупанти зупинили роботу унікального повномасштабного тренажера

Дії рашистів призвели до зупинки унікального повномасштабного тренажера на тимчасово окупованій Запорізькій АЕС в Енергодарі.

Про це повідомляє ДП «НАЕК «Енергоатом».

Через російських окупантів на ЗАЕС не працює повномасштабний тренажер, на якому відпрацьовують навички, необхідні для роботи на атомному об’єкті. Рашисти навмисне блокують доступ до робочих місць інструкторам тренажера, оскільки вони відмовилися співпрацювати з ворогом та підписувати контракти із фейковим АО «Эксплуатирующая организация Запорожской АЭС».

Підготовка та підтримання кваліфікації на повномасштабному тренажері є важливою для безпеки АЕС складовою експлуатаційної діяльності та має проводитися систематично, щоб персонал зберігав і розвивав раніше набуті навички.

«Підтримувати ліцензовану готовність персоналу АЕС і навчати його рекомендує Міжнародне агентство з атомної енергії, і це є однією з вимог Державної інспекції ядерного регулювання України, – повідомили в «Енергоатомі». – Оскільки повномасштабний тренажер зараз не може повноцінно функціонувати, українські атомники невідомо скільки часу не матимуть можливості ані навчатися, ані підвищувати кваліфікацію, і це загрожує безпечності експлуатації найбільшого в Європі ядерного об’єкта».

Російські окупанти не можуть запустити в роботу енергоблоки Запорізької АЕС


Читайте також:

«Запорізька АЕС вже підпорядковується Москві»: російські окупанти розповсюджують новий фейк про атомну станцію

Близько 650 працівників Запорізької АЕС підписали контракти з нелегітимною структурою «Росатома»

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!

0