USD: EUR:
... в Запорожье
На Запорізькій АЕС працюватимуть мобільні котельні для критично важливих систем, – МАГАТЕ

На Запорізькій АЕС працюватимуть мобільні котельні для критично важливих систем, – МАГАТЕ

На тимчасово окупованій Запорізькій АЕС підключають мобільні котельні на дизельному паливі для запобігання замерзанню критичних систем станції у зимовий період.

Про це повідомляє пресслужба МАГАТЕ.

«На станції тривають роботи з випробування та введення в експлуатацію мобільних дизельних котелень, які призначені для запобігання замерзанню критично важливих систем ЗАЕС в зимовий період, у тому числі для обігріву робочих приміщень для персоналу станції. Мобільні дизельні котельні потужністю 1-3 МВт встановлені та експлуатуються на одному з енергоблоків, ще декілька розгорнуті на інших проммайданчиках», – йдеться у повідомленні.

МАГАТЕ не уточнює, хто саме встановлює обладнання, зазначивши лише, що про це «поінформували команду агентства на ЗАЕС».

Зазначається, що на Запорізькій АЕС є 20 стаціонарних аварійних дизель-генераторів, які перебувають в режимі очікування та готові забезпечити електроенергію, якщо вона буде недоступна за межами майданчика.

«Однак для підвищення здатності впоратися з такою втратою електроенергії за межами майданчика в якості запобіжного заходу наразі також розгортаються мобільні дизель-генератори», – повідомили в агентстві.

Росіяни посилили репресії проти працівників Запорізької АЕС


Читайте також:

На Запорізькій АЕС звільнили та позбавили ліцензії інженера, якого окупанти призначили керівником станції

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!

0