USD: EUR:
... в Запорожье
На Запорізькій АЕС атомники попри тиск та погрози відмовляються від співпраці з рашистами

На Запорізькій АЕС атомники попри тиск та погрози відмовляються від співпраці з рашистами

Українські атомники ЗАЕС відмовляються працювати на росіян, тому останні подовжили термін «обов’язкового» підписання фейкових контрактів.

Про це повідомляє ДП «НАЕК «Енергоатом».

Попри те, що працівники тимчасово окупованої Запорізької АЕС вже рік у надскладних умовах перебувають під шаленим тиском рашистів, вони продовжують зберігати вірність Україні та не пристають на ворожі умови. Саме тому окупанти подовжили до 1 квітня термін підписання контрактів із фейковим АО «Эксплуатирующая организация Запорожской АЭС», афілійованим з «Росатомом».

Працівники Запорізької АЕС відмовилися навчати персонал з російської федерації

«У такий спосіб загарбники нібито демонструють черговий «жест доброї волі», насправді ж вони просто розуміють, що чи не весь критично важливий для роботи станції персонал, який залишився в Енергодарі, не погоджується працювати на росію. Тож так зване подовження – це вимушена дія, адже без кваліфікованого персоналу станція не зможе функціонувати, – повідомляє «Енергоатом». – Увесь цивілізований світ захоплюється мужністю українських атомників, які стільки місяців поспіль героїчно чинять спротив російським загарбникам, рятуючи людство від ядерної та радіаційної катастрофи».

Як вже писав «Перший Запорізький», окупанти відмовили в доступі до сховища і українському персоналу, і присутнім на майданчику ЗАЕС представникам МАГАТЕ.

Нагадаємо, через брак персоналу окупанти не можуть запустити хоча б один енергоблок ЗАЕС, і обладнання станції через порушення режимів експлуатації, недотримання температурного режиму та зупин енергоблоків продовжує деградувати.

«Енергоатом» вчергове закликає світове співтовариство якнайшвидше сприяти виведенню російських військових із території ЗАЕС та Енергодара, демілітаризації станції та поверненню її під повний контроль України.

Рашисти заблокували ротацію експертів МАГАТЕ на тимчасово окуповану Запорізьку АЕС


Читайте також:

Російські окупанти розмістили у бомбосховищі Запорізької АЕС понад 600 мобілізованих і курсантів

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!

0