USD: EUR:
... в Запорожье
На тендері від запорізької лікарні помітили фальшиву конкуренцію

На тендері від запорізької лікарні помітили фальшиву конкуренцію

Благодійна організація «Мережа 100 відсотків життя» звернулася до Антимонопольного комітету з проханням перевірити можливу змову учасників на торгах від «Запорізького обласного протитуберкульозного диспансеру».

Як виявилося, 10 травня 2019 року комунальна установа «Запорізький обласний протитуберкульозний клінічний диспансер» оголосила закупівлю систем реєстрації медичної інформації та дослідницького обладнання на невелику суму в 31 тисяч гривень.

На закупівлю прийшли два учасники з міста Павлоград, Дніпропетровської області-ФОП  Костур Андрій Йосипович і ФОП Константинова Ірина Йосипівна. При розгляді поданих ними документів замовник відхилив обидві пропозиції через невідповідність умовам закупівлі.

Детально проаналізувавши подані ними документи аналітики помітили, що обидва учасники вказують однакові контактні дані, зокрема номер телефону та електронну скриньку. Всі довідки у обох замовників складені в однаковому стилі як за шаблоном. Це вказує на те, що обидва учасники прийшли на торги з метою скласти штучну конкуренцію один одному.

– Такі дії учасників спотворюють результати торгів і дискримінують систему державних закупівель в цілому, – зазначив аналітик БО «Мережа 100 відсотків життя» Костянтин Дмитрієв.

Слід зазначити, що активісти підготували звернення за даним фактом в АМКУ для перевірки учасників торгів і залучення їх відповідальних в разі підтвердження порушення.

0