USD: EUR:
... в Запорожье
На свинофермі в Запорізькій області виявили спалах африканської чуми

На свинофермі в Запорізькій області виявили спалах африканської чуми

Минулого тижня в Оріхівському районі зафіксували захворювання свиней на африканську чуму. Спалах виявили на свинофермі ФГ «Спайдер» в селі Омельник

Як повідомили в Головному управлінні Держпотребслужби в Запорізькій області, зараз там вбили заражених свиней, при в’їзді і виїзді з території ферми встановлено карантинний пост з цілодобовим чергуванням, знаки з написом «Карантин».

На території спалаху заборонено ввезення і вивезення за її межі тварин усіх видів, а також м’ясних продуктів, інвентарю, матеріалів, які можуть містити фактори передачі чуми. Перекрито всі виїзди і заїзди на ферму польовими дорогами. З метою недопущення руху транспорту проводиться комплекс санаційних робіт – чистка, мийка, дезінфекція та дератизація приміщень, де містилися свині.

Крім цього чиновники обійшли всі прилеглі двори, де є домашнє господарство. У прес-службі облдержадміністрації запевняють, що хворих і загиблих тварин не виявлено. Заборонено торгівлю на ринках свининою, крім продукції, що мають експлуатаційний дозвіл, при наявності супровідних ветеринарних документів. Також на ринках заборонено продавати м’ясну продукцію з рук.

Нагадаємо, в господарстві «Спайдер» міститься більше 300 голів свиней. Перші ознаки захворювання помітили 27-28 червня. 1 липня Дніпропетровська регіональна державна лабораторія державної служби України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів встановила позитивний результат на АЧС.

На наступний день відбулося засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Оріхівської РДА та по встановленню карантину з африканської чуми свиней на території ФГ «Спайдер». В ході засідання затверджено план заходів по ліквідації та недопущення розповсюдження захворювання африканської чуми свиней на території Оріхівського району.

0