USD: EUR:
... в Запорожье
На окупованій частині Запорізької області росіяни розграбували мережу медичної компанії «Діасервіс»

На окупованій частині Запорізької області росіяни розграбували мережу медичної компанії «Діасервіс»

Російські окупанти на тимчасово захопленій території Запорізької області розграбували майно та обладнання медичної компанії «Діасервіс», а приміщення вже оголосили безхазяйним і готують до «націоналізації».

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

У переліку «безхазяйного майна», оприлюдненому окупаційним «міністерством майнових і земельних відносин», є 19 об’єктів, що належать медичній компанії «Діасервіс», що працює в сфері діагностики та консультування на території Запорізької та Дніпропетровської областей.

Це майнові комплекси, розташовані в районних та центрах великих територіальних громад окупованої Запорізької областьі. Всі вони були захоплені та розграбовані окупантами та\або місцевими зрадниками в перші дні відкритого вторгнення РФ на територію півдня України.

Внесення цього майна в перелік «безхазяйного» означає, що окупаційна адміністрація готує об’єкти до «націоналізації» з подальшою незаконною передачею чи продажем іншим власникам.

Журналістам з власних джерел стало відомо про стан «безхазяйного» майна.  На окупованій частині Запорізької області знаходяться переважно  пункти забору матеріалу, а також один медичний центр «Діасервісу» в Кам’янка-Дніпровській. Саме з нього викрадено два апарати УЗД та інше вартісне обладнання, а з пунктів забору – медобладнання.

В Пологах в перші тижні вторгнення з приміщення забрали меблі, обладнання і навіть скляну тару для аналізів. При цьому центрифугу для плазмоліфтингу залишили, ймовірно не зрозуміли, що то за техніка, припускають місцеві мешканці.

В Енергодарі під вивіскою «Діасервісу» невідомі особи намагалися запустити діяльність лабораторії, а матеріал для аналізів направляти на дослідження в Крим.

Водночас, на офіційному сайті «Діасервісу» розміщено  повідомлення про припинення діяльності медичної компанії на окупованих територіях. 

«Будь-яку інформацію щодо здійснення діяльності компанії «Діасервіс» на тимчасово окупованих територіях та на територіях, де ведуться активні бойові дії, слід розцінювати як недостовірну», – сказано в оголошенні.

Як повідомляють журналісти, керівництво «Діасервісу» звернулося в правоохоронні органи із заявою про злочин пограбування майна на тимчасово окупованих територіях.

Як вже писав «Перший Запорізький», у Бердянську окупаційна влада «націоналізувала» три підприємства бізнесмена та політика Олександра Пономарьова – нафтохімічні підприємства «Агрінол» і «Азмол», а також машинобудівне акціонерне товариство «Бердянські жниварки».

У Мелітополі окупанти «націоналізували» місцевий завод на користь російських бізнесменів, – ВІДЕО


Читайте також:

В окупованому Бердянську найбільші підприємства тепер працюють для потреб російської армії

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!

0