USD: EUR:
... в Запорожье
На Донбасі ввели нове неосяжне припинення вогню

На Донбасі ввели нове неосяжне припинення вогню

З 00:01 27 липня на Донбасі почав діяти новий режим припинення вогню, про який у Мінську домовилися учасники Тристоронньої контактної групи.

Зокрема для забезпечення припинення вогню на Донбас відправили військовослужбовців, які мають досвід участі у миротворчих місіях, повідомляє Громадське.

А президент Володимир Зеленський перед початком режиму тиші поговорив з президентом Росії Володимиром Путіним. Це перша розмова глав держав за 5 місяців.

Так, з 27 липня набули чинності такі правила:

  • заборона на наступальні та розвідувально-диверсійні дії, а також заборона на використання будь-яких видів літальних апаратів;
  • заборона на застосування вогню, зокрема снайперського;
  • заборона на розміщення важкого озброєння в населених пунктах та околицях, зокрема на об’єктах цивільної інфраструктури: школах, дитячих садах, лікарнях та відкритих для громадськості приміщеннях;
  • ефективне застосування дисциплінарних заходів за порушення режиму припинення вогню і повідомлення про них координатора ТКГ, який повідомить про це всіх її учасників;
  • створення і залучення координаційного механізму з реагування на порушення режиму припинення вогню за сприяння СЦКК у чинному складі.

Вище військове керівництво та президент Зеленський запевняють, що нове перемир’я не означає, що українські військові не зможуть відкривати вогонь у відповідь.

Читайте також: В Україні значно подорожчає електрика

Наш Telegram-канал: https://t.me/onenews_zp

0