USD: EUR:
... в Запорожье
На бюджет Запоріжжя може суттєво вплинути криза на підприємствах міста

На бюджет Запоріжжя може суттєво вплинути криза на підприємствах міста

До міського бюджету Запоріжжя за останні два місяці різко знизилися надходження. Про це стало відомо під час засідання бюджетної комісії Запорізької міської ради, яка відбулася в середу, 23 жовтня.

Причина — криза, яка охопила одночасно відразу кілька великих промислових підприємств міста, пише портал Акцент. За словами директора департаменту фінансів Ольги Вагіс мова йде про «Мотор-Січ», ДП »Івченко-Прогрес», НВК «Іскра», а також завод «Запоріжтрансформатор».

За словами Ольги Вагіс, тільки на «Мотор-Січ» вже звільнилося близько 1 тисячі співробітників, введено 4-денний робочий тиждень. Все це призвело до зменшення надходжень податку на доходи фізичних осіб за вересень на 8,5 мільйонів гривень. Всього за оцінками чиновників, недонадходження до кінця року з усіх заводів оцінюються в 70 мільйонів гривень. У проекції на наступний 2020 рік це становить близько 200 мільйонів гривень.

Навіть з урахуванням кредитної лінії на 600 мільйонів, яку отримало місто, в бюджеті не вистачає коштів для соціальних виплат і зобов’язань в повному обсязі. Тут також позначається відсутність в потрібному обсязі у визначені терміни трансфертів з державного бюджету.

1

Финансист2019-10-24 20:09:40
Барыги опять переделяют народную собственность.