USD: EUR:
... в Запорожье
Шахраї із Запоріжжя на протязі двох років ошукували столичних пенсіонерів, — ФОТО, ВІДЕО

Шахраї із Запоріжжя на протязі двох років ошукували столичних пенсіонерів, — ФОТО, ВІДЕО

У Києві затримали організоване злочинне угруповання із Запоріжжя

Днями столичні оперативники викрили злочинне угруповання, яке займалося шахрайством у великих розмірах. Про це повідомили в прес-службі Нацполіціі Києва.

“Ми припинили діяльність шахраїв після спроби заволодіти 26000 доларів США, які житель Солом’янського району столиці встиг передати кур’єру — одному з учасників злочинної групи. Чоловіка разом з речовими доказами затримали в момент, коли він сідав у таксі “, — йдеться в повідомленні поліції.

Пізніше правоохоронці встановили особи інших членів банди та затримали їх. Всі вони — жителі Запорізької області.

Як виявилося, злочинне угруповання організував 50-річний чоловік зі своїм 23-річним сином. До складу банди також входили 33-х і 34-річні чоловіки та 29-річна жінка.

Всі вони діяли в змові з розподілом ролей. В основному учасники угруповання виходили на самотніх пенсіонерів, та повідомляли їм, що їх син або дочка потрапили в серйозну ДТП й для невідкладного лікування необхідна велика сума грошей. Шахраї діяли настільки швидко, що у їхніх жертв не було часу ні на перевірку інформації, ні на обдумування рішення проблеми. Вони віддавали бандитам свої останні заощадження.

За такою схемою зловмисники діяли протягом двох років, ретельно підбираючи не бідних жертв-пенсіонерів.

Під час затримання за місцем проживання фігурантів справи були знайдені мобільні телефони, банківські картки, гроші та інші речові докази їх злочинної діяльності.

Двом організаторам (батьку й синові), а також одному учаснику угруповання суд обрав як запобіжний захід — тримання під вартою з можливістю внесення застави. Молодшому організатору суд визначив суму застави в 288 тис.грн, його батькові, як раніше судимому за нанесення тяжких тілесних ушкоджень — 630 тис.грн, а рядовому члену банди — 500 тис.грн.

За шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або группою осіб, всім фігурантам справи загрожує до 12 років позбавлення волі.


Читайте також:

У Запоріжжі затримали небезпечне злочинне угрупування, — ФОТО, ВІДЕО

Стало відомо, за що судитимуть зухвалу банду в Запоріжжі

Отримуйте швидше новини завдяки нашому Telegram-каналу: https://t.me/onenews_zp

2

Укропа2019-12-16 08:15:33
Ох, как мне это нравится! Если ты успел награбить прилично - суд милостиво позволяет тебе поделиться частью (!) награбленного - и оставляет на свободе. Если же ты украл кило картошки - такая мелочь "честных и справедливых"не интересует и ты будешь сидеть!
НИКОЛАЙ2019-12-15 20:21:10
ПЕНСИОНЕРЫ - РОДОНАЧАЛЬНИКИ СОВРЕМЕННОЙ УКРАИНЫ. А ПОДОНКИ. ОГРАБИВШИЕ ПЕНСИОНЕРОВ - ПОРОЖДЕНИЕ. "ПРОДУКТ" СОВРЕМЕННОЙ УКРАИНЫ. Николай