USD: EUR:
... в Запорожье
Запорізькі школярки перемогли на міжнародному IT-конкурсі та представили свій додаток в Сан-Франциско

Запорізькі школярки перемогли на міжнародному IT-конкурсі та представили свій додаток в Сан-Франциско

Четверо дівчат разом зі своїми наставницями відвідали міжнародну зустріч Technovation World Pitch, у рамках якої презентували власний мобільний додаток.

Захід проводився для молодих дівчат у віці від 10 до 18 років, які хочуть змінити світ за допомогою ІТ-технологій, повідомляє прес-служба ЗОДА.

Представниці Запорізького краю – переможці ІТ проекту «Technovation Challenge Ukraine» – команда дівчат під назвою «PrOVE IT». До неї входять: Варвара і Прасков’я Овчаренко (Запорізький багатопрофільний ліцей «Перспектива»), Єлизавета Еренбург (Запорізький навчально-виховний комплекс «Вибір»), Ольга Табунщик (Запорізька гімназія № 11) та їх наставниці Дар’я Табунщик, Галина Табунщик (професорки кафедри програмних засобів Запорізького національного технічного університету).

У цьому році команда «PrOVE IT» мала можливість продемонструвати дівчатам з різних країн світу свій мобільний додаток «Meal for Will». Метою програми є поєднання ресторанів та супермаркетів з волонтерськими організаціями, які опікуються безпритульними, аби допомагати в боротьбі з бідністю і не викидати харчі.

Читайте також: Енергоаудит школи, робот для очищення Дніпра і ІТ-хакатон: як запорізькі школярі втілюють екологічні проекти

0