USD: EUR:
... в Запорожье
Медик-колаборант з Мелітополя, якого рашисти призначили «керівником» лікарні, отримав шість років тюрми

Медик-колаборант з Мелітополя, якого рашисти призначили «керівником» лікарні, отримав шість років тюрми

Житель Мелітополя, який після часткової окупації Запорізької області пішов на співпрацю з ворогом та отримав посаду «керівника» лікарні, заочно отримав шість років тюрми.

Про це повідомляє прокуратура Запорізької області.

У лютому 2022 року в умовах воєнного стану чоловік пішов на співпрацю з ворогом та погодився очолити медичний заклад, підконтрольний окупаційній адміністрації. Його було призначено «головним лікарем» так званої Мелітопольської обласної лікарні, створеної представниками окупаційної влади в тимчасово захопленому місті. Колаборант активно забезпечував діяльність комунального підприємства медичної сфери.

Рішенням суду лікаря з Мелітополя визнано винним у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України). Його засуджено до 6 років позбавлення волі з конфіскацією усього належного майна.

Наразі засуджений перебуває у всеукраїнському розшуку.

Російські окупанти «депортували» з захопленої території Запорізької області директора училища за патріотичну позицію та підтримку ЗСУ


Читайте також:

Російські загарбники заборонили вільне пересування окупованою територію Запорізької області і запровадили нові «перепустки»

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!

0