Маркування по-новому: в Україні вступили в силу правила

Маркування по-новому: в Україні вступили в силу правила "таврування" продуктів

В Україні почала діяти основна частина закону про маркування продуктів

Головні зміни, який приніс новий закон:

— інформація про харчовий продукт тепер має бути точною, достовірною та зрозумілою для покупця;

— «крабові палички» з риби не повинні містити зображення крабів;

— обмежити приписування лікувальних властивостей продуктам;

— позначка ГМО є обов’язковою для продуктів, в інгредієнтах яких частка ГМО більше ніж 0,9%;

— термін придатності буде називатися по-різному. Наприклад, з’явиться маркування «Краще спожити до…»;

— маса харчів, вкритих крижаною глазур’ю, буде вказуватися без урахування льоду.

Всі нововведення можна подивитися за посиланням. Нові етикетки та правила виробники будуть впроваджувати поступово — протягом трьох років.

0