Маркування по-новому: в Україні вступили в силу правила "таврування" продуктів
08.08.2019
739
В Україні почала діяти основна частина закону про маркування продуктів
Головні зміни, який приніс новий закон:
— інформація про харчовий продукт тепер має бути точною, достовірною та зрозумілою для покупця;
— «крабові палички» з риби не повинні містити зображення крабів;
— обмежити приписування лікувальних властивостей продуктам;
— позначка ГМО є обов’язковою для продуктів, в інгредієнтах яких частка ГМО більше ніж 0,9%;
— термін придатності буде називатися по-різному. Наприклад, з’явиться маркування «Краще спожити до…»;
— маса харчів, вкритих крижаною глазур’ю, буде вказуватися без урахування льоду.
Всі нововведення можна подивитися за посиланням. Нові етикетки та правила виробники будуть впроваджувати поступово — протягом трьох років.
0