USD: EUR:
... в Запорожье
Люди втрачають свідомість у чергах за російськими паспортами: у Запорізькій області окупанти посилили паспортний терор

Люди втрачають свідомість у чергах за російськими паспортами: у Запорізькій області окупанти посилили паспортний терор

Мешканці тимчасово окупованих територій Запорізької області не хочуть брати російські паспорти, тому загарбники вигадують нові й нові обмеження, щоб змусити людей оформити російське громадянство. Наразі ворог посилює медичний терор.

Про це повідомляє міський голова Мелітополя Іван Федоров.

Окупаційна влада шантажує людей тим, що безкоштовна медична допомога надаватиметься виключно за російською медичною страховкою, яку можна оформити за паспортом країни-агресорки.

«Спровокували величезні черги людей похилого віку та вразливих категорій громадян, які не в змозі платити за медицину божевільні рашистські суми. Заради медичного страхування люди змушені стояти в черзі з 5-ї ранку, кілька днів, іноді втрачаючи свідомість», — повідомив Іван Федоров.

Загарбники заявили, що з 1 червня у лікарні не видаватимуть безкоштовні ліки без російського паспорта. Пацієнти з хронічними хворобами та без паспорта країни-агресорки залишаються без необхідних медикаментів.

Фактично всі лікарні на тимчасово окупованій території Запорізької області російські військові перекваліфікували на шпиталі для військових. У Мелітополі єдина лікарня, яка приймає цивільних. Деякі мешканці окупованих територій їздять до анексованого Криму, щоб отримати медичну допомогу. На підконтрольну Україні територію ворог не випускає людей навіть на лікування.

У кримських лікарнях не діють призначення лікарів та рецепти, виписані в окупованій частині Запорізької області. Медичну допомогу людям надають лише за наявності російської медичної страховки. Якщо немає страховки, людям озвучують космічні ціни у доларах.

Як раніше повідомляв «Перший Запорізький» ворог планує перевести на російське програмне забезпечення лікарні у Запорізькій області.

Ворог вводить пропускний режим у Запорізькій області: деталі.


Читайте також:

У Запорізькій області окупанти змушують школярів отримувати російські паспорти.

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!

0